Proces în psihanaliză prin care pacientul reactualizează conflictele sale infantile proiectând asupra terapeutului imaginea părinţilor săi şi a sentimentelor sale (dorinţe, experienţele, neplăcute, descoperirea sexualităţii etc.), faţă de ei. In psihanaliză, transferul nu se instalează adesea decât în mod lent, fiind întrepătruns cu ezitări, tăceri din jenă şi rezistenţe.
In psihologie, se utilizează termenul de transfer într-un sens general de deplasare a afectivităţii legate de un obiect (persoană, situaţie, lucru) asupra altui obiect.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.