Tratament

Totalitate a metodelor întrebuinţate pentru a lupta împotriva unei boli şi a încerca să fie vindecată.

Se deosebesc patru, după scopul lor.

Tratamentele curative se desfăşoară în mai multe faze: tratament de atac, iniţial şi intensiv, urmat la nevoie de un tratament de întreţinere, mai puţin dificil, dar adesea mai îndelungat.

Tratamentele paliative privesc măsurile care pot să fie utilizate atunci când o boală gravă, un cancer de exemplu, se apropie de deznodământ, cu scopul de a-i permite bolnavului să trăiască în condiţiile cel mai puţin neplăcute.

Tratamentele preventive caută să împiedice apariţia unei boli, prin vaccinare de exemplu, ori să suprime un factor de risc (lupta împotriva tabagismului sau a hipercolestero- lemiei).

Tratamentele simptomatice vizează ameliorarea simpto­melor unei boli fără ca totuşi să lupte împotriva cauzelor sau chiar a naturii acestei boli; prescrierea de analgezice, care atenuează durerea, este un exemplu în acest sens.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”