Lipid compus din trei molecule de acid gras legate de o moleculă de glicerol. Trigliceridele constituie cea mai mare parte a lipidelor alimentare şi a lipidelor organismului stocate în ţesutul adipos. Ele mai sunt găsite şi în serul sangvin, unde circulă cuplate cu proteinele specifice, diferite după originea lor: chilomicronii pentru trigliceridele de origine alimentară sau VLDL (Very Low Density Lipoproteins, lipoproteine de foarte mică densitate), şi derivaţii lor pentru trigliceridele fabricate în ficat plecând de la glucoză.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.