Tulburări somatoforme

Tulburarile somatoforme fac referire la o serie de tulburari psihice ce au in comun simptome somatice (se manifesta in corp) care sugereaza o conditie medicala generala (afectiune fizica) dar care nu au date si rezultate de laborator ce pot explica complet de o conditie medicala generala.

Denumirea de „tulburări somatice” este eronata si reflecta lipsa cunostiintelor despre fiziologia acestor tulburari.

Sunt considerate simptome neexplicate. Candva au fost  teritoriul de cercetare al medicinei generale si al neurologiei, fiind incluse treptat in sfera psihiatriei.
Parte din tulburarile somatoforme fac tulburarea de somatizare, tulburarea somatoforma nediferentiata, tulburarea de conversie, tulburarea algica, hipocondria, tulburarea dismorfica corporala, tulburarea somatoforma fara alta specificatie.

Consultant de specialitate: psiholog Simona Ghinea.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”