Vaccin

Preparat de origine microbiană introdus în organism cu scopul de a provoca formarea anticorpilor împotriva microbului în cauză.

Un vaccin contine un germene microbian care a fost adus în situaţia de a-şi pierde pe cale artificială puterea sa pato­genă pentru a nu-şi păstra decât puterea protectoare. Vacci­nurile sunt obţinute printr-un tratament adaptat, biologic, fizic sau chimic, al germenilor patogeni.

Vaccinurile ce contin germeni inerţi imunizează prin puterea antigenică remanentă a germenilor.

Utilizarea acestor vaccinuri nece­sită injectări repetate şi rapeluri pentru a reînnoi imunitatea

Germenii vii atenuaţi antrenează o reacţie imunitară similară celei pe care ar produce-o infectarea organismului. Este suficientă o singură injectare.

Anatoxinele, obţinute prin modificarea chimică şi fizică, sunt utilizate atunci când toxina unui germene este agentul patogen principal. Imunitatea nu priveşte decât toxina.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”