Administrare a unui vaccin care are drept efect conferirea unei imunităţi active, specifice pentru o boală, făcând organismul refractar la această boală.
Imunizarea activă nu se instalează decât după câteva zile sau câteva săptămâni de la administrarea vaccinului. Serovaccinarea asociază vaccinarea (protecţia pe termen lung) şi seroterapia (acţiunea imediată). După felul vaccinului, inocularea poate fi făcută pe cale parenterală (subcutanată, intamusculară sau intradermică) ori pe cale orală.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.