Vaginism

Afecţiune caracterizată printr-o contractură spasmodică involuntară a muşchilor vaginali şi perivaginali în momentul penetrării penisului în vagin, ceea ce face ca penetrarea să fie imposibilă sau, cel puţin, dureroasă.

Vaginismul se numeşte primar dacă se produce încă de la primul raport sexual, secundar atunci când survine după un interval de relaţii sexuale.

Cauzele sunt ce pot conduce la vaginism : inflamaţie, infecţie, poziţie gresita a organelor genitale, prezenţa unui himen rezistent, psihologice. Vaginismul şi frigidi­tatea nu se asociază, femeia putând ajunge la orgasm prin masturbare.

Tratamentul este al cauzei : intervenţie chirurgicală sau un tratament anti­biotic în caz de anomalie fizică sau de infecţie, ajutor psihologic specializat.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”