Valva uretara

Malformaţie congenitală obstructivă constânt din prezenţa  în uretră, a două pliuri mucoase care împiedică urina conţinută în vezică să se evacueze în mod normal.

O valvă uretrală este o malfor­maţie gravă, însoţită uneori şi de alte malformaţii con­genitale (duplicitate renală, megaureter), care poate avea drept consecinţă o insuficienţă renală prin distrugerea ambilor rinichi. Dacă obstrucţia este moderată valva uretrală se manifestă printr-un jet micţional anormal de mic, prin pierderi nocturne de urină şi prin infecţii urinare repetate.

Tratamentul constă în drenarea vezicii ( amplasarea chirurgical a unei sonde uretrală sau un cateter suprapubian pentru a suprima dilataţia rinichilor şi a ureterelor) sau valvele uretrale sunt incizate şi distruse pe cale endoscopică (uretroscopie).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”