Valvuloplastie

Reparaţie anatomică şi restauraţie funcţională a unei valvule cardiace anormale.

Valvulopastia medicala prin cateterism cardiac este indicată în caz de stenoză valvulară şi priveşte îndeosebi valvula mitrală, uneori valvula pulmonară.O sondă fină şi lungă este introdusă într-un vas superficial, sub anestezie locală, prin piele, apoi este împinsă până în inimă sub control video. Un balonaş situat la extremitatea sondei este plasat în orificiul valvulei şi umflat la presiune timp de câteva secunde.

Valvuloplastia chirurgicală este o operaţie chirurgicală care se desfăşoară sub anestezie generală şi sub circulaţie extracorporală. O astfel de reconstituire valvulară este indi­cată în tratamentul insuficienţei unei valvule (scăpare de sânge în contracurent), îndeosebi a valvulei mitrale. Actul chirurgical depinde de fiecare caz: poate fi vorba de ablaţia unui fragment de ţesut valvular excedentar, de o scurtare a cordajelor, de punerea unui inel care remodelează orificiul etc.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”