Vazectomie

Secţionare chirurgicală a celor două canale deferente care aduc în mod normal spermatozoizii din testicule spre uretră. Vazectomia privează sperma de spermatozoizi dar nu modifică nici comportamentul sexual, nici erecţia, nici ejacu­larea Postoperator nu apar dureri, iar raporturile sexuale pot fi reluate imediat după intervenţie ( dupa 2-3 zile) . Spermatozoizii stagnează în testicule şi în epididime, apoi încetează să mai fie secretaţi. Efectul unei vazectomii nu este imediat şi sperma rămâne fecundantă timp de aproximativ 2 luni după intervenţie. O spermogramă (examen al spermei) permite, la sfârşitul acestei perioade, să se confirme absenţa spermatozoizilor (azoospermie). O vazectomie este teoretic reversibilă, o nouă operaţie poate fi practicată în vederea repunerii cap la cap a seg­mentelor canalelor deferente (vasovasostomie), dar rezul­tatele obţinute printr-o astfel de intervenţie nu sunt constante.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”