Veziculă neurologică

Orice tulburare urinară cauzată de o disfuncţie sau de o leziune a sistemului nervos. O dereglare  neurologică poate să se afle la originea unei vezici neurologice (se pot asocia cu tulburări anorectale sau genitale).

Pierderile urinare sunt legate fie de o vezică hiperactivă fie de o insuficienţă sfincteriană.

O retenfie cronică sau acută de urină poate rezulta dintr-o paralizie a muşchiului vezical.

Intirzierea in aplicarea tratamentului corespunzator poate conduce la complicaţii ireversibile (dilataţie vezicală şi renală, infecţii cu repetiţie, insuficienţă renală)

Tratamentul este in functie de cauze : vezica hiperactive necesita administrarea de medica­mente care relaxează vezica ( inlatura posibilitatea de deformare a vezicii/ rinichilor si aparitia insuficientii renala); insuficiente sfincteriene necesita sedinte de reeducarea musculaturii perineala, tratamen medicamentos sau implant; in cazul retentiei cronice sau acute de urină avem tratament medicamentos in cazuri grave necesitind interventie chirugicala.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”