Virul al imunodeficientei umane ( HIV)

[HIV]

Virusurile imunodeficienţei umane (HIV) constituie subfamilia lentivirusurilor, aparţinând, la rândul ei, familiei retrovirusurilor. Acesta are capacitatea de să retrotranscrie ARN-uI lor în ADN, datorită unei enzime pe care o conţin, acesta se integrează apoi în ADN-ul celulei infectate pentru a rămâne aici în aşteptare sau pentru a fi copiat de către ADN-ul celulei.

Se cunosc două virusuri ale imunodeficienţei umane. HIV 1, descoperit în 1983, şi HIV 2, descoperit în 1986. HIV 2 este actualmente limitat la Africa Occidentală.

Diagnosticare infectiei cu cu HIV este evidentiata prin prezenţa în serul sangvin a anticorpilor specifici dezvoltaţi împotriva virusului (test ELISA), decelabili doar după aproximativ 6 până la 12 săptămâni de la contaminare. Acest test trebuie insa confirmat prin testul Western-Blot.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”