Vitamina B7 (biotină / vitamină H)

[biotina, vitamina H]

Vitamina hidrosolubilă care intervine în degradarea acizilor graşi, anumitor acizi  a glucozei, şi în sinteza acizilor graşi. Aportul de vitamina B7 provine din alimentaţie (drojdie de bere, carne, ficat şi rinichi, gălbenuş de ou, produse lactate, anumite legume), si mai este sintetizată parţial şi de către flora intestinală. Este stabilă la căldură, dar sensibilă la oxigen şi la lumină.

Carenţa în vitamina B7 este rara, se manifestă prin oboseală, o pierdere a apetitului, o inflamare a pielii şi a limbii (glosită), o cădere a părului, greţuri, convulsii si apare in cazul perfuziilor nesuplimentate în vitamină sau bolile ereditare ale metabolismului acestei vitamine .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”