Microelement ce permite realizarea de enzime, el se află sub formă de compuşi, de exemplu carbonanhidrază, cea mai mare parte revenind glandei tiroide, ficatului şi pancreasului. Necesarul zilnic de Zinc se situeaza intre 5-19 miligrame iar sursele de zinc sunt alimentele bogate în proteine de origine animală (peşte, produse lactate, ouă), legumele uscate si cerealele reduc absorbţia acestuia.
Lipsa de zinc poate duce la caderea parului, pierderea simtului gustativ, afectiuni ale pielii, micsorarea imunitatii organizmului , atrofierea gonadelor, intarzierea cresterii, complicatii in cazul femeilor insarcinate. Zincemia reprezinta nivelul de zinc din serul sangvin valorile normale se situeaza in jurul a 1.25mg/l.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.