Zona Zoster

Boală infecţioasă cunoscuta si ca „herpes zoster” aparuta ca urmare a reactivarii virusului varicelei. Zona zoster este o boală contagioasă, se poate transmite prin contact cutanat  si  totodata poate provoca varicela . Se maniferta predominant la adulti si varsnici, pe fondul scaderii imunitatii ori sub efectul unui factor de stres.

Zona zoster debuteaza cu o febră moderată isotita de senzaţie de arsură în zona adiacenta a nervului atins urmata de aparitia a unei eruptii sub forma unor mici pete rosii pe care se formeaza vezicule.  Dupa cca. 6 zile veziculele initial translucide se usuca sau se sparg , eruptia fiind insotita de  durere; transpiratie si migrene.

Tratament la persoane pina in 60 de ani ce nu prezinta carente imunitare tratamentul este doar cel al simptomelor ( dezinfectarea zonelor si pudrarea cu talc), repaus cit si administrarea de analgezice. La persoanele care prezinata dureri intense se prescriu in plus antivirale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”