Totalitate a simptomelor provocate de o expunere excesivă la căldură, şocul termic este deosebit de grav la copilul sub doi ani, a cărui reglare termică este prost asigurată, rezervele sale organice de apă fiind mici. El poate să privească şi adultul, şi survine de cele mai multe ori după o expunere prelungită la soare.
Şocul termic se manifestă printr-o temperatură mai mare de 40 grC, printr-o fata cenusie, o piele uscată şi fierbinte,ochii tulburi, o slăbiciune musculară, o stare de prostraţie. El se poate complica prin crize convulsive.
Şocul termic se tratează printr-o rehidratare pe cale venoasă şi necesită, de cele mai multe ori, o spitalizare.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.