Cafea, cacao si alternativele lor sanatoase: cicoarea si roscovele

Gusturi alimentare clasice sau deschidere totala catre nou si „mai sanatos”? Daca da, atunci trebuie sa faci cunostinta cu alternative pentru cafea, pentru miere si pentru cacao, mai ales ca pot exista momente cand acestea nu sunt indicate. Intra in scena cafeaua de cicoare, pudra de roscove si nectarul de agave.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cafea, cacao si alternativele lor sanatoase: cicoarea si roscovele
Cafea, cacao si alternativele lor sanatoase: cicoarea si roscovele

Gusturi alimentare clasice sau deschidere totala catre nou si „mai sanatos”? Daca da, atunci trebuie sa faci cunostinta cu alternative pentru cafea, pentru miere si pentru cacao, mai ales ca pot exista momente cand acestea nu sunt indicate. Intra in scena cafeaua de cicoare, pudra de roscove si nectarul de agave.

Cafea vs. Cicoare

Cafeaua face parte din categoria „hrana pentru creier”, insa preparata cat mai simplu, fara lapte, caramel, frisca, arome artificiale etc. In plus, fanii inraiti ai cafelei cu diverse toppinguri risca sa se ingrase…

Specialistii recomanda expresso scurt drept o alegere sanatoasa.

O alternativa demna de luat in considerare este cafeaua de cicoare (se prepara din radacina). Aceasta stimuleaza sistemul nervos si concentrarea, combate somnolenta si astenia, are efecte laxative, stimuleaza digestia, dar nu contine cofeina. In schimb, radacina contine inulina, o substanta ce lupta impotriva cancerului intestinal.

Cacao vs. Roscove

Cel mai bine este sa alegem pudra de cacao 100% organica, ne-alcalinizata, provenita din surse autorizate. Si cacaoa este considerata hrana pentru creier.

Iata o bautura sanatoasa: o lingura de cacao bio, lapte de soia bio neindulcit, putina scortisoara si putina pudra de ardei iute.

Pudra de roscove (carob) are un gust apropiat de cacao insa nu contine teobromina – substanta care poate provoca insomnie, agitatie, anxietate, mai ales in randul copiilor. Este dulceaga si retetele in care este integrata necesita mai putin zahar, miere. Se poate folosi la prajituri, bomboane, budinci, inghetate, briose.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult