Program de detoxifiere de o zi: PAS CU PAS!

Ai un stil de viaţă extrem de sănătos? Felicitări! Asta nu înseamnă, totuşi, că organismul tău nu are nevoie de câte o “curăţenie” din când în când. Fie că alegi metodele de detoxifiere pe termen lung, fie că mănânci mai sănătos timp de trei zile sau bei doar sucuri de fructe timp de două zile, din când în când trebuie să elimini micile reziduuri adunate de-a lungul timpului.
  • Publicat:
Program de detoxifiere de o zi: PAS CU PAS!

Ai un stil de viaţă extrem de sănătos? Felicitări! Asta nu înseamnă, totuşi, că organismul tău nu are nevoie de câte o “curăţenie” din când în când.

Fie că alegi metodele de detoxifiere pe termen lung, fie că mănânci mai sănătos timp de trei zile sau bei doar sucuri de fructe timp de două zile, din când în când trebuie să elimini micile reziduuri adunate de-a lungul timpului.

Şi dacă eşti mai pofticioasă din fire, sau nu rezişti prea multe ore fără să mănânci, încearcă “Programul de detoxifiere de o zi”, scris de Dr. Gillian McKeith, care nu te va ţine flămândă, dar îi va oferi organismului tău “curăţenia” bine meritată!

La trezire (ora poate să difere în funcţie de programul fiecăruia):

7:00 Apă caldă cu lămâie

Stoarce lămâie proaspătă în puţină apă caldă, după preferinţă. Apa caldă cu lămâie îţi oferă un început de zi delicat, pentru că traversează intestinele, ajutând la eliminarea reziduurilor din ziua precedentă.

7:30 Seminţe de in

Poţi alege:

  • Fie să pui două linguriţe cu vârf de seminţe de in într-un pahar mare cu apă;
  • Fie să înmoi o lingură de seminţe de in într-o cană cu apă fiartă cu o seară înainte. Dimineaţa bei numai lichidul, fără seminţe.

8:00 Micul-dejun

Poţi alege:

  • Fructe – dacă le consumi la micul-dejun, ar trebui să aibă temperatura camerei. Mănâncă suficient de multe, astfel încât să-ţi dispară foamea şi mestecă-le foarte bine. Evită portocalele şi sucul de portocale, pentru că sunt prea acide. Dacă alegi strugurii, nu-i amesteca cu nici un alt fruct.
  • Suc de legume obţinut din: 1 castravete, un sfert de rădăcină de ghimbir, 4 tulpini de ţelină, 100 gr germeni de lucernă, 3 rămurele de pătrunjel şi un morcov.

9:30 Pauză de ceai

Bea o ceaşcă sau două de ceai din plante

10:00 Pauză de suc de fructe

Alege fructe de sezon, stoarse proaspăt sau pisate cu mixerul.

12:30 Prânz

Poţi alege dintre următoarele variante:

  • Salată de crudităţi cu seminţe încolţite
  • Supă de castravete cu mentă proaspătă
  • Varză acră nepreparată
  • Cereale, cum ar fi meiul, quinoa sau orezul

După ce găteşti cerealele, adaugă una sau mai multe dintre următoarele condimente şi amestecă-le: mărar, arpagic sau frunze de păpădie. Mănâncă-le împreună cu o garnitură de broccoli, conopidă, varză, castravete, salată verde, ţelină sau varză de Bruxelles.

14:00 Pauză de ceai din plante

14:30 Sucul detoxifiant de legume, după reţeta Dr. Gillian McKeith

Poţi alege:

Morcovmania: 6 morcovi, 2 tulpini de ţelină şi 1 măr

Castravete răcoros: 2 castraveţi întregi, ½ sfeclă, 1 ramură de mărar

Legume la pachet: o legătură de pătrunjel, 1 frunză de varză creaţă, 5 morcovi şi o bucată mică de rădăcină de ghimbir.

15:00 Pauză de ceai din plante

15:30 E ora de gustare!

Ronţăie seminţe de floarea-soarelui, de dovleac şi/sau varză acră negătită.

16:00 Delicioasa pastă de legume

6 morcovi, 1 avocado moale, 10 frunze de busuioc, 1 măr, 1 felie de lămâie

Soarce morcovii şi mărul cu ajutorul unui storcător. Adaugă sucul obţinut la celelalte ingrediente şi amestecă-le cu mixerul. La final, stoarce o felie de lămâie în compoziţie.

17:30 Cina

Ziua ta este aproape gata. Acum poţi mânca o căpăţână de salată crudă cu seminţe încolţite. Dacă îţi este incredibil de foame, poţi adăuga o cantitate mică de cereale.

18:30 Pauză de „Supă cu Potasiu”

Fiertura cu potasiu le furnizează organelor, glandelor şi ţesuturilor din corp un adevărat cocteil de minerale şi vitamine – în special Potasiu, pentru echilibrul electrolitic. Dezechilibrul mineralelor reprezintă un factor care duce la încetinirea funcţionării organelor.

Supa cu Potasiu:

Întotdeauna trebuie să speli bine ingredientele, dar nu este nevoie să le cureţi de coajă dacă foloseşti produse ecologice.

  • 2 cartofi mari, 2 morcovi, 1 cană de sfeclă roşie, 4 tulpini de ţelină cu tot cu frunze, 1 cană de pătrunjel, 1 cană de napi, 1 vârf de cuţit de piper, după gust.

Umple un vas cu aproximativ 1,8 litri de apă. Taie legumele felii şi introdu-le în apă. Adu-le la temperatura de fierbere, apoi micşorează flacăra. Acoperă vasul şi găteşte la temperatură scăzută (fierbe la foc foarte mic) aproximativ două ore. Strecoară apoi legumele şi bea doar zeama.

19:30 Pauză de apă caldă cu lămâie

20:30 Recompensa ta: o baie minerală!

După ce cada s-a umplut cu apă, adaugă următoarele ingrediente (toate sunt disponibile la magazinele de produse naturiste):

  • 1 linguriţă de siliciu lichid, 2 linguriţe de alor vera, 3 sau 4 picături din ulei esenţial de tămâie şi mir

21:00 Acele rumegătoare nocturne…

Rumegă salată verde şi tulpini de ţelină înainte de culcare (Ţelina este plină de magneziu mineral, una dintre cele mai calmante substanţe nutritive).

Culcă-te devreme! (între 21:30 şi 22:30, dacă se poate).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
3 regimuri de detoxifiere... extremiste
3 regimuri de detoxifiere... extremiste
Recomandări: