6 alimente care vă pot ajuta să ţineţi departe răcelile de sezon

În sezonul rece, răcelile vă pot da târcoale tot mai des. De aceea, este esenţial să aveţi grijă de sistemul vostru imunitar, iar o dietă sănătoasă vă poate ajuta. Iată câteva dintre alimentele care vă pot ajuta să vă fortificaţi imunitatea în sezonul rece!
  • Publicat:
6 alimente care vă pot ajuta să ţineţi departe răcelile de sezon

În sezonul rece, răcelile vă pot da târcoale tot mai des. De aceea, este esenţial să aveţi grijă de sistemul vostru imunitar,  iar o dietă sănătoasă vă poate ajuta. În general, substanţele nutritive, cum ar fi fierul, zincul şi vitamina C, sunt esenţiale pentru un sistem imunitar sănătos. Flavonoidele, care se găsesc în ceai, mere, legume crucifere (cum ar fi brocoli), şi alte alimente pe bază de plante pot avea numeroase beneficii pentru sistemul imunitar.

Iată câteva dintre alimentele care vă pot ajuta să vă fortificaţi imunitatea în sezonul rece!

Afinele

Cercetările arată că afinele au un nivel ridicat de antioxidanţi care luptă împotriva tuturor bolilor. Aceste fructe mici conţin, de asemenea, quercetin, un flavonoid care acţionează ca un antihistaminic şi antiinflamator şi poate proteja împotriva bolilor de inimă şi a cancerului. Cercetătorii cred că efectul antihistaminic al quercetinului poate, de asemenea, să ajute la reducerea simptomelor date de alergii, Nu există afine proaspete pe piaţa locală? Nici o problemă. Opteză pentru cele îngheţate Şi acestea sunt bogate în nutriţie. Le puteţi pune în iaurt sau consuma direct din frigider.

Usturoiul

Usturoiul înseamnă mult mai mult decât o simplă aromă.  Căţelul de usturoi conţine allicina, un compus sulfuric cu antioxidanţi puternici. Un studiu realizat ]n 2001 demonstra că persoanele care au luat suplimente de usturoi timp de 12 săptămâni au avut mai puţine răceli. De asemenea,  cei care s-au îmbolnăvit, dar au consumat usturoi, au câştigat mult mai repede lupta cu boala. Nu vreţi să mirosiţi a usturoi? Încercaţi un supliment pe bază de usturoi. 

Broccoli 

Brocoli este încărcat cu vitamina C, un nutrient care ne protejează sistemul imunitar. De fapt, acest aliment conţine mai multă vitamină C decât o portocală! Şi, ca un bonus suplimentar, brocoli este bogat în calciu şi fibră. Pentru a culege toate beneficiile minunate ale acestei legume, încearcă creveţii de ghimbir şi brocoli

Somonul

Acest peşte bogat în omega-3 nu numai că ajută la reducerea riscului de boli de inimă, dar încurajează, de asemenea, producerea şi mişcarea celulelor limfocite, care ajută la susţinerea răspunsului imun. În plus, somonul este o sursă bogată de vitamină D, esenţială pentru o bună imunitate. 

Cartoful dulce

Cartoful conţine amidon şi betacaroten, ideal pentru o piele strălucitoare. Organismul nostru transformă betacarotenul în vitamina A, un nutrient esenţial pentru menţinerea unui sistem imunitar puternic. Vitamina A ne păstrează, de asemenea, membranele mucoase ale nasului gâtului sănătoase şi funcţionale. Tăie cartofii, apoi aşază acele bucăţi pe o foaie de copt. După, presară ulei de măsline şi scorţişoară . În această formă se introduc în cuptor şi se coc la 400 de grade, timp de 15-20 de minute, sau până capătă o culoare maro auriu. Întoarce bucăţile şi lasă-le în cuptor încă 15-20 de minute.

Iaurtul

Iaurtul conţine culturi vii şi active care ne alimentează sistemul nostru imunitar cu bacterii sănătoase. O ceaşcă de iaurt bogat în calciu asigură aproape 20% din necesarul zilnic de zinc, un mineral esenţial pentru funcţia imunitară sănătoasă.Începeţi dimineaţa cu un iaurt..

Amintiţi-vă că, în plus faţă de consumul acestor şase alimente, este important să vă hidrataţi şi să vă odihniţi mult.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult