Te-ai săturat de dietele stricte? Ţi-e poftă de o prăjitură, dar ştii că „nu ai voie”? Vrei un organism sănătos, o siluetă perfectă, dar şi o gustare delicioasă zilnic?
Pentru că înfometarea nu este o soluţie atunci când vrei să slăbeşti şi pentru că, din când în când, trebuie să îţi satisfaci şi micile plăceri în ceea ce priveşte alimentaţia, iată câteva super-alimente care nu numai că sunt extrem de benefice organismului, dar se pot transforma în adevărate delicii!
Mesquite este o pudră măcinată din seminţele copacului cu acelaşi nume. Are un gust dulce, aromat, asemănător caramelului, cu o aromă precum a scorţişoarei şi a cuişoarelor. Pudra este recunoscută pentru proprietăţile sale de a lupta contra diabetului, având proprietatea să scadă zahărul din sânge şi totodată să-l menţină într-un echilibru stabil.
Mesquite taie pofta de mâncare, lăsând în corp o senzaţie de saţietate. Adaugă mesquite în orice nectar de fructe şi senzaţia de foame va dispărea. Este un superaliment bogat în fibre şi proteine. Conţine un amino-acid esenţial, rar încâlnit în natură: lizina. Este o sursă naturală a următoarelor minerale, într-o formă uşor de absorbit: calciu şi magneziu, fier, zinc şi potasiu.
Nucile de pin conţin magneziu şi potasiu, care ajută la menţinerea sub control a presiunii arteriale cât şi a unei inimi sănătoase. Conţin vitamina E, K şi Niacină. Nucile de pin taie pofta de mâncare, pentru că au în conţinut un acid numit pinoleic. Acesta stimulează secreţia de hormoni care semnalează creierului că persoana este sătulă. Totodată are „puterea” chimică de a lupta împotriva poftelor culinare nu tocmai sănătoase.
Aceste nuci conţin cea mai mare cantitate de seleniu dintre toate nucile. Seleniu este un antioxidant care protejează organismul împotriva atacurilor de inimă şi a cancerului, inclusiv cancerul de prostată.
Tărâţele de psyllium sunt extrase din seminţele unei plante înrudită cu pătlăgina, numită Plantago. Are proprietăţi miraculoase, recunoscute în întreaga lume, iar cele listate mai jos sunt doar câteva:
Făina proteică de cânepă este o sursă complexă de nutrient. Are un conţinut mare de acizi graşi esenţiali, omega 6 şi omega 3, conţine toţi aminoacizii esenţiali despre care se ştia că se află doar în produsele de origine animală şi are un conţinut mare de fibre şi de minerale, precum calciu, fier, potasiu. Făina se poate folosi în combinaţie cu alte tipuri de făină din nuci sau cereal pentru prăjituri şi nectaruri.
Extras printr-o metodă la rece, untul de cacao are un conţinut foarte mare de magneziu, fiind folosit atât în idustria alimentară cât şi în cea cosmetic.
Femeile însărcinate îl folosesc pentru înlăturarea vergeturilor şi a petelor de pigmentare excesivă.
Sursa: „Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi”, Ligia Pop