Kiwi este un fruct acrişor care, pe lângă faptul că este delicios, reprezintă o sursă importantă de vitamine şi minerale. Iată de ce ar trebui introdus în dietă.
1. Conţine o cantitate dublă de vitamina C faţă de cea pe care o găsim în portocale, iar un fruct pe zi asigură aportul necesar de vitamina C.
2. Mai conţine vitamina E (cu proprietăţi antioxidante; asigură sănătatea pielii), acid folic (ajută femeile însărcinate la prevenirea defectelor la nivelul creierului bebeluşului şi combate problemele cardiovasculare) şi potasiu (conţine o cantitate egală cu cea din banană, doar că are mai puţine calorii; ajută la menţinerea sănătăţii inimii şi a tensiunii arteriale în limite normale).
3. Polifenolii şi carotenoizii din compoziţie luptă împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ.
4. Este ideal pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar.
5. Are un efect purgativ natural datorită fibrelor pe care le conţine. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din colon şi previn constipaţia şi problemele gastrointestinale.
6. Luptă împotriva impotenţei datorită argininei cu efect vasodilatator.
7. Este o bună sursă de luteină care se găseşte în ochiul uman şi contribuie la prevenirea dezvoltării glaucomului şi cataractei.