Lintea face parte din familia leguminoaselor şi este considerată una dintre cele mai bogate surse de proteine alături de soia, fasole şi mazăre. Pentru proprietăţile sale nutritive valoroase, fabuloasa legumă nu trebuie să lipsească din dieta noastră de viaţă.
Medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică ne recomandă să introducem lintea în regimul nostru alimentar, deoarece are numeroase beneficii şi este simplu de gătit. Iată ce spune specialistul pentru Ce se întâmplă, doctore?
Înainte de a se pune la fiert, lintea trebuie aleasă cu atenţie şi spălată. Dacă vrem să o gătim, folosim 300 de grame de linte şi o cană şi jumătate de apă sau de supă de legume. În timpul fierberii se pot adăuga diverse condimente: ierburi, usturoi, ghimbir, tumeric sau ceapă, în funcţie de preferinţe. Sarea se adaugă după fierbere pentru evita ca aceasta să se înmoaie prea tare. Recomand să se guste lintea pe parcurs ce este preparată, pentru a evita să se transforme într-o pastă şi să nu mai poată fi folosită la salate sau alte preparate cu orez,quinoa sau cu alte legume. Lintea poate fi consumată după fierbere, fie sub formă de supă, preparată cu orez ori legume sau poate fi adăugată în salate în diverse combinaţii, cu ulei de măsline şi condimente.
Lintea se găseşte în tot anul. Atunci când o cumpăraţi e indicat să o alegeţi pe cea cu boabele ferme, nepătate.