Rodia este considerată încă din cele mai vechi timpuri un simbol al fertilităţii, al stării de sănătate, de aceea nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră.
„Recomand consumul de rodie la micul dejun sau la gustarea de prânz, deoarece este sursa ideală de energie, precizează nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?
Iată care sunt, în opinia specialistului, beneficiile consumului de rodie pentru organism!
„În mod excepţional, unele persoane pot dezvolta reacţii alergice la sucul de rodie. Deşi antocianinele din rodie oferă protecţie împotriva razelor UV, rareori la aplicare pot apărea mâncărimi, congestie nazală şi dificultăţi de respiraţie”, adaugă medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.
Fructele şi legumele, bogate în nutrienţi şi vitamine, ne ajută să ne păstrăm sănătatea de fier. În general, regimul alimetar trebuie adaptat sezonier. Pentru a ne bucura de proprietăţile lor sanogene, în fiecare anotimp trebuie să introducem în dietă legumele şi fructele care apar şi care în această perioadă sunt mai bogate în nutrienţi.
„Între sezoane, când nu avem acces la toate produsele în stare proaspătă, le putem consuma în stare congelată, deoarece prin îngheţare nu se blochează substanţele nutritive ale fructelor şi legumelor”, mai spune specialistul.
Legumele şi fructele congelate sunt deseori mai „proaspete” decât cele din centrele comerciale.
Legumele şi fructele trebuie spălate, scurse bine, tocate sau porţionate şi congelate cât mai repede. Dacă sunt băgate la congelator la scurt timp după ce au fost culese, fructele şi legumele îşi păstrează vitaminele, mineralele, fibrele şi fitochimicalele din conţinut. Acestea îşi înjumătăţesc conţinutul de vitamine la fiecare 48 de ore, după recoltare, chiar dacă sunt păstrate la frigider.