Pentru conţinutul scăzut de calorii, sursa importantă de fibre, dar şi capacitatea de a oferi rapid senzaţia de saturaţie, popcornul poate fi inclus în dieta alimentară din fiecare zi. Mai mult, un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania au demonstrat că floricele de porumb conţin de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele.
O porţie de floricele de porumb conţine în jur de 300 de miligrame de antioxidanţi, substanţe ce ajută organimsul în lupta împotriva radicalilor liberi, protejând deteriorarea celulelor din organism.
În ciuda rezultatelor obţinute de către nutriţionişti, nu se recomandă înlocuirea celor cinci porţii de legume sau fructe necesare zilnic cu floricelele de porumb pentru că, în comparaţie cu primele, popcornul este sărac în vitamine şi minerale.
Floricelele de porumb îşi păstrează proprietăţile dacă şi numai dacă sunt preparate fără sare sau grăsimi, un alt aspect ce trebuie luat în considerare. Prin prăjirea în ulei acestea îşi dublează valoarea calorică, transformându-se, mai degrabă, într-un duşman al organimsului.
Sursa: DailyMail
Citeşte si: Cât de sănătos este popcornul?