Roşii, galbeni, verzi, portocalii…îi găseşti în toate aceste variante de culoare şi au un gust fantastic, dulceag, uşor crocant şi proaspăt ca o ploaie de primăvară. Dezbatem astăzi subiectul “ardeiul gras şi beneficiile sale incredibile asupra sănătăţii”.
Deşi pentru mulţi este o legumă banală, uşor trecută cu vederea atunci când se menţionează principalele surse naturale de vitamine şi minerale, ardeiul gras prezintă proprietăţi curative nebănuite şi vă poate proteja organismul de o multitudine de probleme de sănătate.
Ardeiul gras îţi asigură o mare parte din necesarul de vitamine şi conţine substanţe care ajută în procesul de slăbire, ameliorează durerile şi pot chiar să protejeze împotriva cancerului.
De asemenea, ardeiul gras este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina A şi C, iar ardeiul gras roşu în special conţine multe fibre, folaţi, vitamina K şi minerale care protejează organismul de numeroase afecţiuni digestive.
Numărul scăzut de calorii din ardeiul gras face din această legumă aliatul perfect împotriva kilogramelor în exces, deci nu vă feriţi să îl includeţi în dietă.
Iată o scurtă listă cu vitaminele şi nutrienţii din compoziţia ardeiului gras şi efectele lor benefice: