Pizza raw vegană poate reprezenta alegerea ideală în postul Crăcinului. Nu conţine ingrediente de origine animală, este integral creată din produse vegetale şi, în plus, nu este gătită la foc, astfel că îşi păstrează toţi nutrienţii benefici organismului.
Carmen Negoiţă, promotor al stilului de viaţă raw vegan, ne spune cum prepară pizza raw vegană pe care a inclus-o şi în meniul buticurilor sale raw vegane, Rawyal.
“Blatul este realizat din fulgi de ovăz, mix de seminţe şi ardei. Toate acestea se omogenizează, iar compoziţia obţinută se ţine în deshidrator pentru a obţine consistenţă. După ce se scoate din deshidrator, peste aluatul întins se adaugă brânză de caju, cubuleţe de avocado, de roşii, măsline şi germeni de grâu. Desigur, putem crea mai multe tipuri de pizza raw, în funcţie de preferinţe. Însă tot timpul compoziţia este de origine vegetală şi nu se prepară la foc. Rezultatul este extrem de delicios şi de hrănitor pentru organism”, declară Carmen Negoiţă.
Carmen Negoiţă a lansat recent o nouă cofetărie raw vegan, Rawyal, şi, cu această ocazie, şi noul meniu de preparate raw vegane special pentru sărbătorile de iarnă din acest an.
Noul meniu conţine pizza, supe şi paste raw vegan, precum şi o multitudine de tipuri de dulciuri, ideale pentru a fi consumate în perioada de post, dar şi ca alternativă a celor obişnuite de Crăciun. Diferenţa constă în faptul că preparatele raw vegan nu sunt pregătite la foc, nu conţin zahăr şi niciun ingredient de provenienţă animală şi sunt bogate în nutrienţi naturali ce aduc un aport important de vitamine şi minerale organismului.
“Poţi ţine cu brio post doar cu preparate raw vegan. În loc de covrigi, margarină şi tot felul de pateuri vegetale pline de aditivi, ai alternativa să consumi preparate 100% naturale de tip raw vegan: paste din dovlecei cu roşii, pizza raw vegan, precum şi multe prăjituri delicioase, fără zahăr, ce pot ţine locul unui mic dejun şi chiar al unui prânz. Bomboanele de ciocolată raw vegane, de exemplu, sunt preparate din curmale, cocos, cacao raw, tărâţe de psyllium şi super alimente. Apoi, noua tartă cu caramel, fără gluten, o facem din migdale, frişcă vegetală, fulgi de cocos, caramel, caju, nuci, mesquite, ulei de cocos, curmale şi vanilie. Pe parcursul zilei poţi bea smoothie-uri extrem de delicioase şi hrănitoare: cu mentă, ghimbir şi goji, ori cel verde cu castraveţi, mere, kale, spanac, lămâie, spirulină, chlorela, precum şi cel nou introdus în meniu, ce conţine ananas, citrice, scoţisoară, piper cayenne si turmeric”, declară Carmen Negoiţă.