Ce alimente poţi să mănânci SEARA dacă vrei să nu te îngraşi

Dacă vrem să câştigăm bătălia cu kilogramele, masa de seară trebuie să devină o amintire. Nutriţionistul Luminiţa Florea precizează pentru Gândul care sunt alimentele pe care e indicat să le evităm la cină
  • Publicat:
Ce alimente poţi să mănânci SEARA dacă vrei să nu te îngraşi

Dacă vrem să câştigăm bătălia cu kilogramele, masa de seară trebuie să devină o amintire. Nutriţionistul Luminiţa Florea precizează pentru Gândul care sunt alimentele pe care e indicat să le evităm la cină.

“Masa de seara poate fi opţională într-o dietă echilibrată, asta dacă am reuşit să acoperim cel puţin două mese principale (mic dejun şi prânz) şi una–două gustări de-a lungul zilei respective. De cele mai multe ori se întâmplă însă să fie singura şi cea mai consistentă masă a zilei pentru o persoană şi ,din păcate, o reţetă ,,de succes” pentru creşterea în greutate pe termen lung. În acest mod,  îngrăşarea nu va întârzia să apară mai devreme sau mai târziu)”, spune nutriţionistul Luminiţa Florea pentru Gândul.

1. Alimente care nu trebuie consumate seara:

  • paine integrală/ cu seminţe;
  • cereale (tip muesli, boabe de grâu, orz, ovăz
  • mămăligă/ preparată cu mălai, griş;
  • paste făinoase din făină integrală;
  • orez brun, nedecorticat;
  • legume şi leguminoase cu amidon (cartofi, mazăre, fasole boabe, linte, năut);
  • hrişca; cuş-cuş; mei; quinoa;
  • zahăr şi derivate cu zahăr-prăjituri, bomboane, foietaje, creme, ciocolată, sucuri carbogazoase sau necarbogazoase;
  • fructe şi sucuri naturale;
  • unt, smântână, brânzeturi grase (oaie, bivoliţă, brânzeturi franţuzeşti, caşcaval);
  • mezeluri cu carne tocată (crenvuşti, parizer, tobă, salam, cârnaţi, cabanos, pateu);
  • tocături cu grăsime (mici, chiftele, hamburgeri);
  • oleaginoase (migdale, nuci, alune, fistic, caju, macadamia);
  • alcool, cu moderaţie.

2. Alimente care se pot consuma seara:

  • carne albă slabă, peşte şi derivate;
  • ouă, cu moderaţie, ocazional;
  • lactate şi brânzeturi cu aport mediu de grăsime (maxim 16-18% grăsime);
  • de evitat carnea roşie, bogată în grăsimi sau procesată;
  • legume multe, crude, nepregătite termic, la grătar, sau doar uşor prelucrate, stil wok.
Urmărește CSID.ro pe Google News