Cea mai simplă cale de a slăbi considerabil, fără diete şi regimuri stricte

Uitaţi de diete stricte şi reguli alimentare alambicate. Încetaţi a mai socoti caloriile şi carbohidraţii la orice masă, pentru că nu aceasta este calea către o siluetă trasă prin inel. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că nici o cură de slăbire nu este la fel de eficientă precum simpla eliminare a grăsimilor din alimentaţia zilnică!
  • Publicat:
Cea mai simplă cale de a slăbi considerabil, fără diete şi regimuri stricte

Uitaţi de diete stricte şi reguli alimentare alambicate. Încetaţi a mai socoti caloriile şi carbohidraţii la orice masă, pentru că nu aceasta este calea către o siluetă trasă prin inel.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că nici o cură de slăbire nu este la fel de eficientă precum simpla eliminare a grăsimilor din alimentaţia zilnică! 

Potrivit unor studii ce au implicat peste 73 de mii de persoane, femei, bărbaţi şi copii din America, Europa şi Noua Zeelandă, se poate slăbi fără a urma o anumită dietă, ci doar acordând o mare atenţie grăsimilor din farfurie. Practic, putem slăbi mâncând pe săturate, însă alimente care nu conţin grăsimi periculoase.


Efectul este spectaculos, este ca şi când ar fi ţinut o dietă”, spune Lee Hooper, profesor la Facultatea de Medicină East Anglia, referindu-se la persoanele incluse în stdii şi care au slăbit fără să urmărească în mod obligatoriu acest lucru, doar prin simplul fapt că au eliminat grăsimile din alimentaţie şi fără a-şi impune alte restricţii. 

Ba mai mult decât atât, persoanele care slăbesc prin această metodă, reuşesc să se menţină în formă ani de zile, fără să treacă prin neplăcutul efect yo – yo, adică să se îngraşe după încheierea dietei mai mult decât erau la debutul acesteia. 
 

De ce este important să slăbim? 

Mai mult decât din raţiuni estetice, eliminarea kilogramelor în plus ar trebui să aibă ca argument principal menţinerea sănătăţii.

Potrivit datelor furnizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 17 milioane de oameni mor anual în întreaga lume în urma unor afecţiuni asociate cu obezitatea: cancer, boli cardiovasculare, atac cerebral. Mai bine de jumătate dintre europeni sunt obezi sau supraponderali, iar în Statele Unite, circa 35% dintre adulţi, respectiv 17% dintre copii sunt obezi.
 

Cum eliminăm grăsimile? 

Pe scurt, la ce ar trebui să fim atenţi atunci când preparăm mâncarea acasă sau atunci când mâncăm la restaurant?

Specialiştii susţin că, pe lângă citirea etichetelor tuturor alimentelor pe care le cumpărăm, pentu a evita variantele grase (cumpăraţi, de exemplu, lapte, iaurt, brânză degresate, carne macră etc.), există câteva obiceiuri pe care am face bine să ni le însuşim: 

1. Dacă aţi făcut o supă sau o ciorbă, lăsaţi-o la frigider până când toată grăsimea se ridică la suprafaţă. Apoi, cu o lingură, colectaţi-o şi aruncaţi-o.

2. Nu consumaţi pielea păsărilor de curte (găini, pui, curcan, raţă, gâscă).

3. Atenţie la brânzeturi! Cele mai multe sortimente sunt grase, aşa că studiaţi-le cu atenţie înainte de a le pune în coşul de cumpărături. Nici la restaurant nu comandaţi preparate care au în componenţă brânză, pentru că pot fi deosebit de periculoase pentru siluetă. În aceeaşi măsură, evitaţi şi untul.

4. Alegeţi savori mai puţin periculoase pentru a prepara o carne la cuptor: ierburi, lămâie, legume, în loc de sosuri grase, cu smântână, unt, margarină, brânză, maioneză.

Nu adăugaţi garnituri periculoase, cum ar fi cartofii prăjiţi. Pe acelaşi principiu, renunţaţi la dressingul pentru salată. Uleiul de măsline este mult mai sănătos!

5. În loc de prăjit, alegeţi fiert sau copt. În felul acesta, grăsimea nu va rămâne în farfurie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”