Dieta indiană este un plan nutriţional conceput special pentru a reduce nivelul de grăsime al corpului şi greutatea totală în doar 7 zile! Aceasta este cea mai bună dietă vegetariană pentru a pierde în greutate. Acest plan de dietă vegetariană pentru pierdere în greutate nu constă doar în slăbirea propriu-zisă, el reprezentând de asemenea şi o metodă de menţinere a corpuluiîn parametri normali.
Dieta încurajează practicarea consumului de legume şi fructe, ceea ce va ajuta la creşterea ratei metabolice. Dietele vegetariene şi pierderea în greutate merg mână în mână. Este cel mai sănătos şi cel mai rapid mod de a scăpa de kilogramele în plus, dar şi unul dintre cele mai faimoase din lume.
Majoritatea oamenilor sunt sceptici în privinţa acestui plan de dietă. Este cu adevărat atât de eficient? Puteţi pierde într-adevăr din greutate, doar prin adoptarea unei diete timp de o săptămână? Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să înţelegem mai întâi modul în care funcţionează dieta indiană.
Detoxifierea – Dieta indiană este cea mai bună modalitate de a detoxifia corpul. În acea săptămână, se evită consumul alimente nesănătoase cum ar fi grăsimile, proteinele prelucrate şi carbohidraţii nesănătoşi; cel puţin în primele zile ale săptămânii. Aceasta este o modalitate eficientă de a scăpa de toxinele acumulate în organism.
Faptul că în timpul dietelor trebuie să consumăm până la 2 litri de apă în fiecare zi este o modalitate foarte bună de a ajuta digestia şi eliminarea toxinelor din organism. Dacă organismul se curăţă în mod regulat, acest lucru va ajuta la digestia mai rapidă şi la eliminarea regulată a toxinelor, ceea ce conduce în cele din urmă către scăderea în greutate.
Alimentele necesită o cantitate adecvată de apă pentru a se transforma în nutrienţi. Procesul de digestie este mult mai usor cu aportul regulat de apă. Aportul de apă ajută la asimilarea substanţelor nutritive şi utilizează energiile rezervate pentru stimularea metabolismului prin această dietă a pierderii în greutate.
Uşurarea mişcării intestinului – Unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt supraponderali este că nu sunt în măsură să scape de toxinele din organism. Consumăm alimente nesănătoase cu puţine fibre, care rămân în corp, provocând daune. Cu toate acestea, dieta indiană asigură consumul unei mulţimi de alimente bogate în fibre şi apă pentru a îndepărta toxinele în mod regulat. Problemele intestinale, de exemplu constipaţia, pot fi evitate cu uşurinţă prin adoptarea dietei indiene.
Are dieta indiană un fundament ştiinţific? Este o întrebare pe care majoritatea persoanelor şi-o pun. Legumele şi fructele sunt pline cu vitamine şi minerale esenţiale şi satisfac cerinţele nutriţionale ale corpului. Dieta este bogată în carbohidraţi complecși, cum ar fi orezul brun, care este bogat în substanţe nutritive esenţiale, precum magneziul, potasiul, calciul şi fibrele, având în acelaşi timp o cantitate mică de grăsimi.
În dieta indiană se poate consuma doar pui, care are un conţinut scăzut de grăsimi. Cantitatea potrivită de proteine face ca rata metabolică să crească şi prin urmare accelerează totodată arderea grăsimilor.
Un alt lucru care funcţionează pentru dietă este faptul că nu trebuie să se limiteze cantitatea de alimente care se consumă, ci doar tipul de alimente consumate. Acest lucru funcţionează bine pentru majoritatea persoanelor, pentru că nu trebuie să se priveze de ceea ce le place. De asemenea, mâncatul frecvent şi în cantităţi mici, alături de creşterea cantităţii de apă, va accelera metabolismul şi va ajuta la pierderea de grăsimi.
Acest plan alimentar vegetarian de 7 zile a fost dezvoltat pentru bunăstarea angajaţilor de la General Motors Inc. Acesta este motivul pentru care se numeşte planul de dietă genetic. Scopul programului este de a dobândi o stare de sănătate optimă şi, ca bonus, reducerea numărului de kilograme.
Ziua 1
Fiind prima zi, aceasta va fi întotdeauna cea mai grea, deoarece se vor consuma numai fructe. Se pot consuma toate fructele, cu excepţia strugurilor, bananelor, lychee şi mango, în orice cantitate. Se sugerează cu toate acestea consumul mai ridicat de pepene verde, mere, portocale, rodii, căpşuni şi pepeni galbeni. Se poate mânca de 20 de ori pe zi, strict fructe.
Ziua 2
A doua zi este „ziua tuturor legumelor”. Se pot consuma oricât de multe legume, până la saţietate, însă este important ca ele să fie fierte sau crude. Se poate începe ziua cu un cartof fiert şi o lingură de unt, alături de ceai. Acest lucru se face pentru a oferi organismului suficientă energie şi carbohidraţi pentru ziua respectivă.
Ziua 3
Ziua 3 este o combinaţie a zilelor 1 şi 2. Se pot mânca fructele şi legumele menţionate, în orice cantitate, şi se bea multă apă. Trebuie evitaţi cartofii în ziua a 3-a pe măsură ce se obţine o cantitate suficientă de carbohidraţi din fructe. Sistemul este setat pentru a arde excesul de kilograme. Poftele pot încerca să domine, dar pierderea în greutate şi la cele mai bune rezultate trebuie să fie obiectivele de la care nimeni nu trebuie să se abată.
Ziua 4
„Toate la timpul lor.” În a patra zi a dietei vegetariene pentru pierderea în greutate, se pot mânca până la 6 banane pentru întreaga zi. Se pot bea până la 4 pahare de lapte. Deşi bananele pot îngrăşa, în această dietă ele acţionează ca o sursă de potasiu şi sodiu pentru organism. Ca urmare a consumului redus de sare, bananele îşi vor face treaba într-un mod eficient.
Ziua 5
Ziua 5 este o zi de sărbătoare deoarece se poate lua o masă gustoasă. Se pot mânca roşii, varză, germeni şi brânză de vaci. De asemenea, se pot adăuga bucăţi de soia la masă sau se poate prepară o supă gustoasă cu ingredientele menţionate. Trebuie crescut şi aportul de apă în ziua 5.
Ziua 6
Această zi este puţin diferită de ziua 5. Seamănă cu ziua anterioară, cu excepţia roşiilor. Supa gustoasă şi o mulţime de apă ar trebui să ajute pe timpul zilei. Legumele vor oferi vitamine şi fibre corpului. În acest moment, se vor observa schimbările în corp.
Ziua 7
Ultima zi a planului de dietă. Aceasta este cea mai importantă zi. Se pot consuma suc de fructe proaspete, o ceaşcă de orez brun sau alte legume. A nu se uita de consumul de apă!
Ziua 1:
Mic dejun (8.30 AM) – 1 măr mediu, 1 pahar de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30) – 1 castron de pepene galben, 1 pahar de apă
Prânz (12.00 la prânz) – 2 felii de pepene verde, 2 pahare de apă
Gustarea după-amiază (ora 16:00) – 1 portocală, 1 pahar de apă
Gustare de seară (6.30) – 1 pară, 1 pahar de apă
Cina (20.00) – 1 guava, 1/2 grapefruit, 2 pahare de apă
Ziua a 2-a:
Micul dejun (8.30 AM) – 1 cartof fiert de dimensiuni medii, topit cu 1 linguriţă de unt
Snack-ul dimineaţă (10.30 AM) – 1 castron de varză şi salată verde, 1 pahar de apă
Prânz (ora 12.00) – 1 castravete, 1 ceapă, 1/2 morcov, 2 pahare de apă
Gustarea de după-amiază (ora 16.00) – 1 cană de broccoli fiert, 1/2 cană de ardei, 2 pahare de apă
Gustare de seară (6.30 PM) – 1 cană conopidă fiartă, 1 pahar de apă
Cina (20.00) – Mix de morcov, sfeclă, broccoli şi fasole verde, 2 pahare de apă
Ziua 3:
Mic dejun (8.30 AM) – 1 castron de pepene galben sau 1 măr, 2 pahare de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30 AM) – 1 pară, felii de ananas, 2 pahare de apă
Prânz (ora 12.00) – 1 castron cu mix de castravete, ceapă, morcovi, salată verde, 2 pahare de apă
Gustare de după-amiază (ora 16.00) – 1 portocală sau 1/2 grapefruit şi 1 pahar de apă
Snack de seară (6.30 PM) – 1 pară sau 1 guava
Cina (20.00) – 1 bol de broccoli fiert, 1/2 sfeclă fiartă, 1/2 cană papaya crudă, 2 pahare de apă
Ziua 4:
Mic dejun (8.30 AM) – 2 banane, 1 pahar de lapte
Snack-ul de dimineaţă (10.30) – Banana se amestecă cu 1 cană de lapte
Prânz (ora 12.00) – 1 castron de supă de legume făcută cu varză, morcovi şi ceapă
Gustare de după-amiază (4.00 PM) – Shake-ul de banană realizat cu 1 banană şi 1 pahar de lapte
Cina (20.00) – 2 banane şi 1 pahar de lapte
Se beau 8 – 10 pahare de apă pe parcursul zilei!
Ziua 5:
Mic dejun (8.30 AM) – 2 roşii, un castron de fasole roşie fiartă condimentată cu sare, piper şi lămâie, 2 pahare de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30 AM) – o ceaşcă de tofu sau caş, 2 pahare de apă
Prânz (12.00) – un castron de brânză, 2 roşii, spanac, 2 pahare de apă
Gustarea de după-amiază (ora 4.30) – salată verde cu ceapă, suc de lămâie, piper şi un vârf de sare, 2 pahare de apă
Cina (8.00 PM) – Curry realizat din soia / supa de legume, castravete şi salată de roşii din 1 castravete şi 2 roşii, 2 pahare de apă
*În cazul consumului de alimente non-vegetariene se recomandă:
2 ouă pentru micul dejun
pui fiert sau peşte copt pentru prânz
Ziua 6:
Mic dejun (8.30 AM) – 1 castron de legume amestecate, fierte sau cu sos, 2 pahare de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30 AM) – boabe medii de fasole fierte cu 1 cub de roşii condimentate cu un vârf de sare şi alte condimente, 2 pahare de apă
Prânz (ora 12.00) – 1 ceaşcă de orez brun fiert, 1 castron de supă de legume, 2 pahare de apă
Gustare de după-amiază (4.00 PM) – 1 măr, 1 pahar de apă
Snack-ul de seară (6.30) – 1 castron mic de linte fiartă, condimentată cu sare şi suc de lămâie, 1 pahar de apă
Cina (20.00) – 1 castron de legume fierte amestecate, 1 pahar de apă
*În cazul consumului de alimente non-vegetariene se recomandă:
2 ouă pentru micul dejun
pui fiert sau peşte copt pentru prânz
Ziua 7:
Mic dejun (8.30 AM) – 1 bol de pepene galben, 1 pahar de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30 AM) – O mână de fructe proaspete sau congelate sau 1 morcov, 1 pahar de apă
Prânz (ora 12.00) – 1 ceaşcă de orez brun fiert, 1 castron de legume uscate, 2 pahare de apă
Gustare de după-amiaza (ora 16.00) – 1 măr sau 1 pară, 1 pahar de apă
Gustare de seara (6.30) – 1 guava, 1 pahar de apă
Cina (20.00) – 1 castron de supă de legume mixte, 2 pahare de apă
Se combină dieta indiană cu mişcarea, crescând în intensitate de-a lungul fiecărei zile!