Organismul tău trebuie să aibă toate elementele nutritive şi cu cât alimentaţia ta este mai variată, cu atât mai bine. De ce este important să ştim cum să combinăm corect alimentele? Pentru a învăţa cum să le digerăm corect!
Dacă mâncarea ajunge în intestin incomplet digerată, ea va intra în putrefacţie în interiorul organismului tău şi ar putea rămâne blocată acolo ani de zile! Astfel, vei avea în tine o sursă constantă de substanţe toxice care te vor otrăvi zi de zi, te vor expune foarte multor boli şi vor dezvolta un mediu propice apariţiei bacteriilor dăunătoare şi a paraziţilor intestinali.
De asemenea, se va forma şi o placă mucoidă care poate să stea în intestinul unui om chiar şi 10 ani însă, dacă ajungi la această situaţie neplăcută, o poţi elimina prin metode de detoxifiere precum: fibre vegetale, ceaiuri diuretice, clisme, smoothieuri etc. Toate aceste lucruri te expun foarte multor boli: cancerul, toate bolile de piele, bolile digestive, diferiţi paraziţi, constipaţia, hepatita, candidoza şi aşa mai departe.
Sună înfiorător, însă vestea bună este că probabil nu vei face niciuna dintre aceste boli dacă ai combinat alimentele greşit ieri şi alaltăieri. Dar, dacă vei asocia greşit alimentele zi de zi timp de câţiva ani sau zeci de ani, cu siguranţă organismul tău se va îmbolnăvi.
Aşadar, să nu te surprindă faptul că eşti bolnavă cronic dacă în ultimii 5-10 ani ai mâncat cartofi prăjiţi cu grătar de şapte ori pe săptămână şi dulciuri de trei ori pe zi.
Proteinele animale necesită un fel de enzime pentru a fi digerate, în timp ce amidonul are nevoie de cu totul alte enzime. Astfel, se produce o contradicţie la nivelul enzimelor care face ca niciunul dintre alimente să nu se digere complet!
Zahărul, mierea, sau fructoza inhibă secreţia sucului gastric, astfel că, amestecându-l cu restul mâncării, te vei simţi foarte balonată şi inconfortabil după masă!
Ţine cont de aceste reguli de fiecare dată când mănânci şi, cu siguranţă, te vei simţi mai energică, mai uşoară, nu te vei balona niciodată, îţi vei îmbunătăţi starea generală şi îţi vei întări organismul pe termen lung, deoarece vei elimina una dintre principalele cauze ale bolilor cronice sau bolile stilului de viaţă.
Probabil, de cele mai multe ori, nu consumi pâine sau zahăr pentru că ştii că îngraşă. Sau, aşa cum spuneam, nu mănânci cartofi prăjiţi 7h din 24. Dar nu e de ajuns să renunţi la prăjituri pentru o săptămână sau la mâncarea fast-food pentru o lună. Trebuie să înveţi să consumi aceste alimente cu moderaţie şi să le combini în aşa fel încât masa să fie şi gustoasă, dar şi sănătoasă!
În zadar consumi alimente bio proaspete, bine gătite şi pline de nutrienţi. Dacă digestia ta este „defectuoasă”, toată bogăţia de vitamine şi minerale conţinute de către acestea va deveni insignifiantă. Aşadar, învaţă să mănânci nu doar gustos şi sănătos ci, în primul rând, învaţă să mănânci CORECT!
Sursa: „Sport, dietă şi vedete”, Florentina Opriş