Mâncarea de acasă VS mâncarea fast-food! VIDEO

Imaginile şi reclamele cu burgeri mari şi perfect rotunzi, cu roşii suculente şi salată proaspătă sunt atât de atrăgătoare şi stimulative pentru că stiliştii apelează la trucuri speciale.
  • Publicat:
Mâncarea de acasă VS mâncarea fast-food! VIDEO

Imaginile şi reclamele cu burgeri mari şi perfect rotunzi, cu roşii suculente şi salată proaspătă sunt atât de atrăgătoare şi stimulative pentru că stiliştii apelează la trucuri speciale.

Un artist din Australia ilustrează, în trei videoclipuri, diferenţa dintre burgerii, îngheţata şi băuturile preparate în realitate şi stilizarea acestora în scopuri publicitare.

Aceste trucuri de stilizare sunt subiectul celor trei videoclipuri ale creatorului video din Australia Minhky Le, intitulate „Mâncare adevărată, dar nu chiar„, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Minhky Le, care este de asemenea designer grafic, a participat la un curs de două zile despre stilizarea mâncării, ţinut de un specialist din acest domeniu cunoscut pe plan mondial, Denise Vivaldo.

Prin folosirea vopselei de mâncare, a vatei de umplutură, a gheţei de imitaţie şi a unei game vaste de alte mijloace isteţe, aceste filme explorează numeroasele trucuri care ne sunt prezentate de către industria comercială în vieţile noastre zilnice„, scrie artistul ăe site-ul său, Whisk Films.

Fiecare clip este compus din două segmente – prima parte este filmată în alb şi negru şi arată metodele convenţionale de gătire şi asamblare a produsului alimentar, iar a doua parte, care dezvăluie trucurile folosite de stilişti, este filmată în culori vii.

Primul film are ca subiect burgerul.

După ce arată felul în care un burger este gătit şi asamblat în mod normal, camera se mută în partea a doua. Chifla rotundă şi perfectă este tăiată cu grijă, cea de jos fiind acoperită cu o hârtie pentru ca sucurile din burger să nu pătrundă în pâine şi să îi strice aspectul.

Apoi bucata de carne este pusă într-o tigaie încinsă şi retrasă rapid, doar cât să fie rumenită lateral, după care este unsă cu o pensulă îmbibată într-un lichid de glazură maronie, pentru a-o face să pară mai gătită decât este de fapt.

Salata este pusă deasupra burgerului uşor prăjit şi fixată prin ace astfel încât frunzele să se reverse atrăgător din părţile chiflei.

Roşiile sunt apoi aşezate artistic pe salată şi prinse şi ele cu ace, urmate de castraveţii muraţi.

În spatele întregului ansamblu de legume sunt aşezate bile de vată ca să creeze iluzia de înălţime, înainte ca felia de pâine de deasupra să fie într-un final aşezată în vârf.

Cu ajutorul unei seringi, ketchupul este apoi „înţepat” în spaţiile libere dintre burger, chifle şi legume. Imaginea produsului stilizat alături de cea a burgerului gătit în casă demonstrează contrastul puternic dintre prima şi a doua creaţie.

Al doilea videoclip se concentrează pe dulciuri

Şi demonstrează metoda din spatele unei îngheţate la cornet ireproşabile.

Încă o dată, primul segment evidenţiază produsul nestilizat. O cupă de îngheţată este adăugată neceremonios într-un cornet obişnuit, după care este adăugat sos de căpşuni, urmat de bomboane colorate.

În partea a doua, se amestecă glazură de vanilie şi zahăr într-un castron pentru a crea „îngheaţată” falsă. Apoi o cupă din îngheţată este modelată în vârful cornetului.

Sosul de căpşuni este aplicat tot cu ajutorul unei seringi, după care bomboane colorate sunt adăugate deasupra sosului.

Videoclipul final dezvăluie metodele de stilizare folosite în cazul băuturilor carbogazoase.

În segmentul al doilea, o bandă cu efect de mascare este înfăşurată în jurul paharului, în partea de sus, îninte ca un strat de gel de păr să fie uns pe suprafaţa paharului.

Se pulverizează apoi glicerină, ale cărei picături seamănă cu cele create din condensarea lichidului din pahar. Cuburi false de gheaţă se pun apoi în pahar, împreună cu apă minerală şi un pic de colorant alimentar. 

Banda este apoi scoasă din vârful paharului, iar o umbreluţă de cocktail e sprijinită pe un cub de gheaţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News