Perele, vedetele sezonului rece: ideale pentru slăbit şi diabet

Perele sunt o sursă ideală de nutrienţi şi, în plus, datorită propietăţilor pe care le au menţin greutatea corporală.
  • Publicat:
Perele, vedetele sezonului rece: ideale pentru slăbit şi diabet
Fructe de toamnă autohtone – accesibile şi netratate Mere, gutui, pere – sunt fructe autohtone şi teoretic nu sunt tratate cu ceară pentru a fi conservate. Consumaţi-le proaspete pentru a beneficia de vitamina C. Fibrele lor ajută la buna funcţionare a tranzitului intestinal. Fructele sunt mereu o opţiune mai bună decât dulciurile procesate.

Dacă te gândeşti la pere doar ca mult aşteptatele fructe de sezon pe care nu trebuie să le ratezi, în special în preparatele de Sărbători, te anunţăm că de-a lungul timpului perele nu au fost consumate doar pentru gustul lor delicios, ci şi pentru beneficiile pe care le au pentru sănătate. În întreaga lume se cultivă peste 3.000 de sortimente şi toate cu aceleaşi caracteristici: sunt bogate în nutrienţi, ajută la controlul greutăţii, îmbunătăţesc sistemul digestiv, reduc riscul apariţiei diabetului de tip 2 şi multe altele.

Perele, un pachet de nutrienţi

O pară de dimensiuni medii reprezintă o sursă ideală de Vitamina C, potasiu, vitamina K, cupru, magneziu şi vitamina B. De asemenea, este o excelentă sursă de fibre şi ajută la regrlarea tractului gastrointestinal.

Scad riscul de apariţie a diabetului de tip 2

Atât merele, cât şi perele ajută la reducerea riscului de diabet, iar asta datorită conţinutului ridicat de fibre, cunoscut pentru reducerea nivelului glicemiei. Un studiu publicat în 2017 arată o reducere cu până la 18% a riscului de diabet de tip 2 în rândul persoanelor care consumau des mere şi pere. Pentru fiecare pară consumată (sau măr) pe săptămână, riscul de apariţie a diabetului era redus cu aproximativ 3%, se arată în studiu.

Perele, surse de fitonutrienţi

Perele, în special cele cu aspect multicolor, conţin fitonutrienţi sau chimicale naturale precum flavonoide. Aceşti compuşi sunt cunoscuţi pentru combaterea inflamaţiilor şi reducerea radicalilor liberi care pot provoca deteriorarea celulelor organismului, care pot duce la apariţia bolilor cronice, precum bolile cardiovasculare sau cancere. Radicalii liberi sunt totodată asociaţi cu îmbătrânirea prematură.

Ajută la controlul greutăţii

O pară de dimensniuni medii conţine doar 100 de calorii. Reamintim conţinutul crescut de fibre care ajută la domolirea apetitului, iar astfel nu vei simţi nevoia de a mânca pentru mai mult timp. În urma unui studiu care a durat 12 săptămâni, femeile au fost împărţite în trei grupe. Prima grupă trebuia să consume trei mere pe zi, cea de-a doua grupă trebuia să consume trei pere pe zi, iar cea de-a treia grupă trebuia să consume trei fursecuri de ovăz. În urma studiului s-a descoperit că femeile din primele două grupe, care au consumat mere şi pere, au reuşit să slăbească 1 kilogram în perioada de 12 săptămâni.

Sunt uşor de integrat în preparate

Perele pot fi consumate la micul dejun, fie ca gustare sau desert şi pot fi introduse în numeroase preparate. De exemplu, dimineaţa pot fi consumate alături de cereale, la prânz pot fi integrate într-o salată sau într-un sandwich cu brânză şi carne de curcan, iar la cină pot fi consumate la cuptor, ca gustare sau, de ce nu, ca desert într-o tartă cu pere. Yum!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult