Să mănânci sănătos uneori poate fi o adevărată provocare. În general, dacă eşti atent la combinaţia de proteine, legume, carbohidraţi şi grăsimi sănătoase poţi obţine o masă sănătoasă sub 300 de calorii. Iată câteva sugestii care să-ţi fie de ajutor.
Această reţetă va fi peste aşteptările tale. Să mănânci brânză la cină este excelent, dar să poţi combina trei tipuri de brânză fără să-ţi faci probleme în privinţa numărului de calorii este şi mai bine! Pentru acest preparat specific italienesc ai nevoie de paste integrale. That’s amore!
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Într-o oală de mari dimensiuni se adaugă apa cu sarea şi se lasă la fiert. Se pun pastele şi se fierb al dente. Într-o tigaie mare se pune uleiul de măsline pe foc mediu, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se lasă timp de 3-5 minute. Se reduce focul şi se adaugă sosul de paste. Se amestecă busuiocul, oregano, sarea şi piperul, se acoperă pentru 5-7 minute şi se amestecă ocazional. Într-un bol mediu se amestecă brânza cottage, ricotta şi mozzarella şi se pune cuptorul la preîncălzit la 190 de grade. Se ia sosul de pe foc şi se amestecă cu penele, apoi se mută amestecul într-o tavă de cuptor, şi se adaugă în straturi alături de amestecul de brânză. Se lasă la cuptor 18-20 de minute.
VALORI NUTRIŢIONALE
Acest preparat este ideal pentru iubitorii de legume. Rulorurile de lasagna sunt uşor de făcut, iar reţeta poate fi simplu de modificat, în funcţie de preferinţe.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE
Lasă cuptorul la preîncălzit la 190 de grade. Într-o oală mare adaugă apă şi sare si pune lasagna la gătit. Într-o tigaie maie adaugă ulei de măsline la foc mediu. Pune ciupercile, ceapa şi usturoiul şi lasă-le la gătit timp de 3-4 minute. Într-un bol mare adaugă sosul de paste, roşiile cuburi, busuiocul şi oregano şi lasă-le deoparte. Într-un alt bol amestecă brânza ricotta, parmezanul, oul, sarea şi piperul, apoi adaugă spanacul. Peste foietajul de lasagna adaugă un strat de amestec de brânză, o lingură din mixul de ciuperci, apoi sosul de roşii şi se formează rulourile. Se adaugă într-o tavă de cuptor, se presează mozzarella deasupra şi sosul de roşii rămas. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se lasă la cuptor timp de 30 de minute.
VALORI NUTRIŢIONALE
Dacă iubeşti fructele de mare încearcă să le incorporezi cel puţin o dată pe săptămână în dietă. De data aceasta, avem ca sugestie somonul cu sparanghel şi lămâie.
INGREDIENTE
Pentru sos:
MOD DE PREPARARE
Lasă cuptorul la preîncălzit la 200 de grade. Adaugă pe o tavă acoperită cu hârtie de copt somonul şi asezonează-l cu sare şi piper după gust. Taie patru felii de lămâie şi adaugă-le alături de mărar peste somon. Adaugă sparanghelul lângă fileul de somon şi asezonează cu sare şi piper. Stoarce lămâia rămasă. Lasă-le la cuptor timp de 15-18 minute.
Câtă vreme somonul se găteşte, pregăteşte sosul: într-un bol mix combină toate ingredientele pentru sos şi serveşte-l alături de somonul cu sparanghel.
VALORI NUTRIŢIONALE