Când vine vorba de preparate delicioase şi sănătoase, supa de pui se află în capul listei, iar motivul este cât se poate de clar: are numeroase beneficii şi poate fi un remediu ideal împotriva răcelii.
Nu este un mit, iar mamele noastre aveau dreptate când încercau să ne trateze cu o supă caldă atunci când ne pricopseam cu vreo răceală. Cercetările arată că supa de pui are beneficii din punct de vedere medical, precum ameliorarea simptomelor răcelii sau a afecţiunilor respiratorii. În plus, atunci când este consumată caldă, aburul ajută la desfundarea căilor nazale.
Pentru că supa de pui conţine o varietate de ingrediente aduce numeroase beneficii pentru sănătate: morcovii, de exemplu, conţin beta-caroten, un antioxidant puternic care odată gătit este mult mai rapid absorbit în organism. De asemenea, ceapa este o sursă ideală de fibre prebiotice care ajută la sprijinirea sănătăţii tractului gastrointestinal şi, totodată conţine antioxidanţi care au proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene care, în teorie, ar trebui să lupte împotriva infecţiilor.
Proteina din pui ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate şi conţine şi un aminoacid triptofan, pe care organismul îl foloseşte pentru a produce serotonină.
Supa de pui este totodată o alegere ideală pentru a te hidrata, mai ales că aceasta conţine o varietate de minerale importante precum sodiu şi potasiu care ajută la menţinerea echilibrului electroliţilor.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Pune la încins uleiul de măsline într-o oală mare, la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul şi morcovii şi lasă-le la gătit până se înmoaie. Adaugă apa, puiul şi pastele şi lasă-le să ajungă în punctul de fierbere. Se lasă pe foc 20 de minute.