Chiar daca multe persoane o considera demodata, supa ar trebui sa faca parte din meniul fiecaruia, mai ales in sezonul rece. Foarte revigoranta, ea este plina de virtuti care te vor ajuta sa iti mentii echilibrul nutritional si sanatatea! Convinge-te!
Suprima pofta de mancare
Pentru ca este bogata in apa si fibre, supa iti umple stomacul fara sa te incarce cu calorii. Iar ceea ce este mai interesant este ca, servita ca gustare, este foarte satioasa si limiteaza consumul ulterior de mancare. In plus, datorita senzatiei de satietate pe care ti-o confera, supa este foarte potrivita pentru diete si pentru echilibrarea metabolismului.
Iti hidrateaza corpul
Supa este o sursa de apa: o supa reusita contine intre 85 si 90% apa. In plus, ea contine si fibre vegetale provenite din legume, care sunt astfel mai bine asimilate si imbunatatesc digestia. Pentru ca nu bem de regula indeajuns de multa apa, mai ales seara, supa este perfecta pentru cina, hidratandu-ne organismul intr-unul din momentele cheie ale zilei (sa nu uitam ca seara, dupa ce ne culcam, corpul nostru se regenereaza).
Iti curata organismul
Apa in combinatie cu fibrele din legume, ajuta la eliminarea toxinelor, la drenarea resturilor din mancare si te purifiaza pe interior. Pentru a spori acest efect, foloseste pentru supa legume diuretice, cum sunt ceapa, prazul, feniculul, rosiile, varza, dovlecei si nu o sara prea tare.
Te ajuta sa mananci mai multe legume
Daca iti doresti sa mananci cat mai multe legume, supa este alegerea potrivita, intrucat le poti folosi intr-o mare diversitate. Incearca numai sa le folosesti intr-o forma cat mai proaspata. Astfel, iti mentii echilibrul nutritional si iti ajuti organismul sa lupte cu agresiunile zilnice la care este supus.
Iti face plinul cu micronutrienti
Daca vrei sa te umpli de vitalitate, gandeste-te numai la legumele pline de vitamine, mineralele si oligo-elementele continute in supa! Datorita modului de preparare, supele sunt surse foarte bogate de minerale, care nu se pierd nicaieri, ci sunt solubile si raman libere in lichid. De asemenea, supa contine potasiu intr-o cantitate deloc neglijabila, magneziu, calciu, fier, zinc, seleniu, dar si vitamine (vitamina B si C mai ales).
Un mic sfat: foloseste legume de culori diferite si amesteca-le cu frunze (patrunjel), radacini (telina, pastarnac, patrunjel) sau tulpini (praz).