Un pahar pe zi de bere, sanatate si placere

Secole de-a randul, oamenii si-au ridicat paharele si au inchinat in cinstea sanatatii. Poate ca, in subconstient, si-au dat seama ca berea are ingrediente sanatoase. Pentru ca, in prezent, examinarile stiintifice ne-au confirmat: berea contribuie la sanatatea vietii noastre.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Un pahar pe zi de bere, sanatate si placere
Un pahar pe zi de bere, sanatate si placere

Secole de-a randul, oamenii si-au ridicat paharele si au inchinat in cinstea sanatatii. Poate ca, in subconstient, si-au dat seama ca berea are ingrediente sanatoase. Pentru ca, in prezent, examinarile stiintifice ne-au confirmat: berea contribuie la sanatatea vietii noastre.

Exista astfel tot mai multe dovezi care sprijina beneficiile nutritionale ale consumului moderat de bere ca un stil de viata sanatos. Iata o lista de motive care ne conving:

micii si pericolele pentru sanatate si silueta

Mititeii şi efectele lor devastatoare pentru sănătate şi siluetă

Mirosul lor te poate îmbia, dar ai mare grijă să nu cazi pradă acestei tentaţii pentru că te poţi îmbolnăvi din cauza unor ingrediente deloc naturale.


Previne cancerul
O anumita substanta derivata din hamei este cunoscuta pentru actiunea sa de prevenire a cancerului de prostata si de colon. In plus, poate fi chiar o forma de tratament hormonal pentru femei.

Suplimente de vitamine
Berea este facuta din cereale, apa si drojdie. Destul de frecvent utilizate sunt boabele de orz si grau, bogate intr-o varietate de vitamine care supravietuiesc procesului de fermentare si filtrare.

Berea furnizeaza cantitati modeste de vitamina B, plus cantitati mult mai mari de magneziu, seleniu si alte oligoelemente. Si ar mai fi de mentionat continutul de vitamina B6 care reduce nivelul homocistinei, substanta vinovata de aparitia bolilor de inima.

Tot despre bolile de inima
Studiile arata ca un pahar de bere pe zi pentru femei si doua pahare pe zi pentru barbati reduc riscul de accidente vasculare celebrale, boli cardiace si boli vasculare. Se spune ca un consumator moderat de bere isi reduce riscul de atac de cord cu 20%.

Mai putin colesterol
Consumatorii de bere au un nivel crescut de lipoproteina de inalta densitate, numita adesea “colesterol bun”, ce constituie o forma de protectie impotriva grasimilor periculoase din sange. Ei au, de asemenea, cantitati mai mici de fibrinogen, o proteina care impiedica formarea cheagurilor de sange. In plus, berea contine polifenoli, ce reduc nivelul de colesterol rau.

Previne formarea pietrelor la rinichi
Consumul de bere poate reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Un studiu finlandez a aratat ca riscul de a forma pietre la rinichi este cu 40% mai mic in cazul bautorilor de bere.

Radioprotectie impotriva razelor X
Cercetatorii japonezi au constatat ca berea ajuta la reducerea daunelor cromozomiale in urma expunerii la radiatii. In urma testelor s-a aratat ca subiectii consumatori de bere expusi la radiografii si alte tipuri de radiatii prezinta cu 30% mai putine aberatii in celulele sanguine.

Ajuta memoria
Unele cercetari au aratat ca in cantitati moderate, alcoolul ajuta si memoria. Oamenii de stiinta suedezi au aratat ca soarecilor care au “servict” zilnic putin alcool le-au aparut noi celule nervoase in creier.

Incetineste procesul de imbatranire
Cercetatorii din Austria si Republica Ceha au aratat ca berea are un efect anti-inflamatoriu si poate incetini procesul de imbatranire.

Bere versus vin

Studiile au aratat ca berea are beneficii asemanatoare consumului de vin. Bautura preferata a “drojdierilor” contine o cantitate de polifenoli similara cu cea a vinului rosu si de 4-5 ori mai multi polifenoli decat vinul alb. Toturi, mortalitatea cauzata de bolile de inima si cancer este mai scazuta la consumatorii de vin.

Berea este mai nutritiva decat vinul. Berea nefiltrata contine aproape toate vitaminele B, multe minerale, cat si o cantitate mai mare de antioxidanti decat vinul. De asemenea, asigura o crestere cu 30% a vitaminei B6 in sange, un lucru pe care nici vinul si nici alta bautura nu il pot face.

Si nu in ultimul rand, berea este o sursa bogata de siliciu, un mineral care imbunatateste densitatea osoasa. Studiile efectuate indica o scadere substantiala a riscului de osteoporoza in cazul consumatorilor de bere, comparativ cu cazul consumatorilor de vin.

Tie iti place berea?

Citeste si Cura de gutui, aur curat pentru sanatate

Urmărește CSID.ro pe Google News