Vara asta faceţi exces de pepene!

Vă simţiţi obosiţi şi nu prea aveţi motive? Ce-ar fi să faceţi o cură de pepene de 2-3 săptămâni. Şi nu consumaţi doar partea roşie, ci şi coaja albă pentru că are citrulină care îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, dar şi sistemul imunitar. Şi tot în coaja albă există siliciu, un element indispensabil pentru sistemul osos. Pepenele roşu este în plus unicul aliat dovedit în combatera celulitei, alături de mişcare. Sunt suficiente motive, în afară de gust, să îl consumaţi în tot sezonul.
  • Publicat:
Vara asta faceţi exces de pepene!

Vă simţiţi obosiţi şi nu prea aveţi motive? Ce-ar fi să faceţi o cură de pepene de 2-3 săptămâni. Şi nu consumaţi doar partea roşie, ci şi coaja albă pentru că are citrulină care îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, dar şi sistemul imunitar. Şi tot în coaja albă există siliciu, un element indispensabil pentru sistemul osos.

Pepenele roşu este în plus unicul aliat dovedit în combatera celulitei, alături de mişcare. Sunt suficiente motive, în afară de gust, să îl consumaţi în tot sezonul. 

Un studiu publicat în Jurnalul american de nutriţie arată că, la pacienţii care fac tumori de colon, nivelul licopenului din sânge este semnificativ scăzut.

Un alt studiu publicat în aceeaşi revistă de prestigiu arată că bărbaţii cu un consum mare de licopen îşi reduc cu peste 85% riscul de a suferi de cancer de prostată.

Substanţa activă intervine în protecţia împotriva cancerului de sân, al celui de endomentru, dar şi al cancerului de plămâni. Găsiţi licopen în roşii, iar antioxidantul nu se pierde dacă fierbeţi tomatele, dimpotrivă se activează. Este un motiv să consumaţi suc de roşii şi roşii conservate tot timpul anului.

Dar licopen în cantitate extrem de mare găsiţi în sezon şi în pepenele verde. Sunt utile curele de 2-3 săptămâni, ceea ce înseamnă o porţie zilnic.
Cel mai important amănunt în legătură cu pepenele este faptul că trebuie consumat la scurt timp după ce îl tăiaţi. Se oxidează uşor şi îşi pierde din calităţile nutritive.
Din acest motiv, când îl cumpăraţi, nu cereţi să fie tăiat (ca să verificaţi dacă e copt) pentru că acea parte tăiată e un motiv să pătrundă oxigen în interior, deci fructul se va deteriora rapid. De asemenea, nu îl ţineţi la frigider învelit în folie de plastic pentru că îşi pierde calităţile de excepţie în timp scurt.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult