Gastrita este o boală care se manifestă prin inflamarea mucoasei stomacului şi poate fi cauzată de mai mulţi factori, cum ar fi: consumul excesiv de alcool, infecţii virale şi bacteriene, consumul în exces de medicamente cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, stresul sau mâncatul haotic şi nesănătos.
Vestea bună este că cercetătorii europeni sau descoperit un remediu incredibil al acestei afecţiuni digestive şi anume căpşunele!
„Efectele pozitive ale căpşunelor nu sunt legate doar de capacitatea lor antioxidantă şi conţinutul ridicat de compuşi fenolici (antociani) dar, de asemenea, de faptul că acestea activează enzimele şi antioxidanţii naturali din organism”, explică unul dintre cercetători, Sara Tulipani.
Totodată, studiul a arătat că organismul răspunde excelent consumului de căpşune, ducând la reducerea aspectului de ulceraţii gastrice. De asemenea, acest delicios fruct ajută şi la prevenirea inflamaţiei la nivel celular!
Rezultatele studiului i-au condus pe oamenii de ştiinţă la ideea că căpşunele sunt unele dintre cele mai importante fructe pentru lupta împotriva inflamaţiilor şi, de asemenea, pot preveni şi chiar trata anumite tipuri de boli inflamatorii sau gastrice.
Cercetătorii sfătuiesc persoanele care suferă de gastrită să urmeze o dietă care constă în fructe cu aciditate scăzută şi să evite alimentele condimentate, grase. Pe lista „bună” se află căpşunele, perele, zmeura sau merele!