Pentru români sărbătorile şi ieşirile la iarbă verde rimează cu micii sau mititeii cum li se spune oficial. Un mititel cu pâine albă şi muştar este un simbol al românilor. Şi turiştii străini au curiozitatea de încerca mici. Ce conţine în realitate carnea de mici? Iată un studiu recent al Asociaţiei Pro Consumatori.
Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) din România 25 tipuri de mititei, 34 tipuri de muştar şi 52 tipuri de pâine, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenţia în ceea ce priveşte conţinutul acestor produse şi potenţialele efecte asupra sănătăţii consumatorilor. Asociaţia Pro Consumatori (APC) îşi doreşte să promoveze un stil de viaţă sănătos şi să tragă un semnal de alarmă în privinţa unor produse alimentare bogate în sare, zahăr şi grăsimi şi a unor aditivi alimentari care prezintă un risc ridicat asupra sănătăţii consumatorilor.
Etichetele nu sunt clare la toate produsele, carnea de mici conţine arome (chiar arome de fum), monoglutamatul de sodiu este prezent la unele tipuri de carne, la fel şi acidul citric.
Nici la muştar etichetele nu arată roz. Sau natural în cazul de faţă. Iată concluziile experiţilor în alimentaţie în ceea ce priveşte muştarul din comerţ
Dacă carnea pentru mici şi chiar muştarul din comerţ suferă multe modificări la nivelul etichetelor şi al compoziţiei, de pâine feliată nu mai vorbim. Iată concluziile.