Toţi iubim cocolata! Cine nu, se poate declara (ne)fericit. Unele studii arată că, pe lângă efectele euforice pe care le are acest dulce păcătos, există efecte terapeutice demonstrate asupra sănătăţii inimii, condiţia de bază fiind aceea de a fi consumată ciocolata în stare cât mai naturală, respectiv cu un conţinut bogat în cacao, de minimum 70%.
Există însă şi persoane care adoră ciocolata albă, pentru acestea veştile nefiind la fel de îmbucurătoare. De fapt, ciocolata albă nu este practic ciocolată pentru că nu este folosită în procesul de producţie pudra de cacao, ingredientul de bază.
În schimb, ciocolata albă este realizată dintr-un amestec de unt de cacao, lapte şi foarte mult zahăr.
Specialiştii de la Fine Chocolate Industry ţin să sublinieze însă un aspect important, şi anume ce ar trebui să conţină o ciocolată de calitate. Aşadar, printre ingredientele obligatorii care ar trebui să se regăsească pe eticheta unei ciocolate se numără: lichiorul de cacao, zahărul, pudra de cacao, lecitina şi vanilia.
Totodată, experţii atrag atenţia că nu orice ciocolată cu minimum 70% cacao este neapărat bună. Totul depinde de reţetă!