Anumite uleiuri vegetale s-ar putea să îţi scadă colesterolul, dar să nu îţi protejeze neapărat inima.
Cercetătorii canadieni afirmă că înlocuirea grăsimilor săturate cu uleiul de şofran, de exemplu, sau cu margarina aşa-zis sănătoasă (făcută adesea din ulei de porumb), poate de fapt să crească riscul apariţiei bolilor cardiovasculare grave.
Aceste uleiuri vegetale sunt într-adevăr bogate în acizi graşi Omega 6 care, potrivit specialiştilor ar avea o influenţă în apariţia inflamaţiilor din corp, dar foarte scăzute în Omega 3, care au proprietăţi anti-inflamatorii pentru organism.
Consumul frecvent de Omega 3 te ajută să-ţi menţii o greutate ideală, să ai un sistem imunitar puternic, să scapi de excesul de colesterol şi să-ţi protejezi inima de efectele negative ale poluării şi ale altor factori de risc implicaţi în afecţiunile cardiovasculare.
Consumatorii sunt practic sfătuiţi să includă în dieta lor atât surse de Omega 6 cât şi Omega 3, astfel încât să existe un echilibru între cele două.
Autor: Iulia Pocol
Sursa: CNN