Chiftele de post cu dovlecei și cartofi, mult pătrunjel și „o brumă” de morcov, pentru culoare – un preparat la cuptor dietetic, sățios și delicios.
Vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară apetisantele chiftele de post cu dovlecei și cartofi la cuptor!
Morcovii și dovlecelul se dau pe răzătoare, se scurg de apă şi se pun într-o tigaie cu puțin ulei, împreună cu ceapa tăiată mărunt.
Se lasă 2-3 minute la călit, apoi se adaugă un sfert de cană de apă şi puţină sare. Se mai lasă circa 5-10 minute, până când legumele se înmoaie şi apa scade complet.
După ce se răceşte puţin compoziţia, se amestecă într-un bol împreună cu cartofii fierţi, răciţi și cojiți, daţi pe răzătoarea cu ochiuri mari, cu orezul fiert, pesmetul, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul şi se adaugă sare și piper, după gust.
Se modelează chifteluţele cu mâinile unse cu puțin ulei (plate sau bombate, cum vă plac) şi se coc într-o tavă acoperită cu hârtie de copt circa 30 de minute, la 180 de grade Celsius, în cuptorul deja încins.
Se servesc calde, împreună cu diverse garnituri, sos tzatziki sau salate.