Desert la pahar cu zmeură şi cremă de ciocolată

Iată un desert fabulos şi delicios, gata în doar 25 de minute.
  • Publicat:
Desert la pahar cu zmeură şi cremă de ciocolată
FOTO: shutterstock / Desert la pahar cu zmeură şi cremă de ciocolată

Suntem pofticioşi din fire, iar asta stă în natura noastră. Tocmai de aceea, ori de câte ori simţim nevoia de dulce dăm iama în rafturile magazinelor şi căutăm un desert delicios. De data aceasta, propunem o variantă realizată direct acasă, un desert fabulos şi uşor care poate fi preparat şi consumat cu orice ocazie. Este vorba de un desert cu spumă de ciocolată şi zmeură, extrem de elegant şi gata în doar 25 de minute.

Ingrediente pentru 4-6 porţii

Compoziţia cu zmeură

  • 340g de zmeură proaspătă sau congelată
  • 99g de zahăr granulat
  • un vârf de sare
  • un vârf de scorţişoară
  • 1/2 baton de vanilie
  • 2 linguriţe de amidon de porumb

Crema de ciocolată

  • 412g de smântână
  • 50g zahăr granulat
  • un vârf de sare
  • 1 linguriţă de extract pur de vanilie
  • 170g ciocolată amăruie
  • zmeură proaspătă (opţional)

Mod de preparare

Compoziţia de zmeură

Pune zmeura într-o tigaie medie, iar într-un bol de mici dimensiuni amestecă jumătate din zahăr, sarea, scorţişoara şi vanilia până se amestecă toate ingredientele. Adaugă mixul de zahăr peste zmeură şi amestecă până se omogenizează. Lasă-le la foc mediu şi amestecă din când în când, până ce zmeura se descompune (undeva la 6-8 minute). Într-un bol de mici dimensiuni amestecă zahărul rămas alături de amidonul de porumb şi adaugă-le peste compoziţia cu zmeură. Amestecă până se incorporează şi lasă-le la gătit la foc mic-mediu până fierbe şi se îngroaşă. Lasă compoziţia la răcit.

Cum prepari crema de ciocolată

Adaugă într-un bol de mari dimensiuni smântâna, zahărul, sarea şi vanilia şi cu ajutorul unui mixer amestecă ingredientele la viteză medie-mare până se obţine o compoziţie cremoasă. Topeşte ciocolata şi adaug-o peste compoziţia cremoasă amestecând constant.

Adaugă în pahare sau boluri de mici dimensiuni, pentru desert, un strat de cremă de ciocolată, urmat de un strat de zmeură şi decorează-le cu zmeură proaspătă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: