timp de preparare: 30 de minute, 4 porţii
Ingrediente
orez pentru risotto – 150g
unt – 160g
vin alb – 50ml
ceapă – 1 bucată
sparanghel verde la borcan – 250g
supă de pui sau legume – 1 litru
parmezan – 80g
sare de Himalaya după gust
Mod de preparare
Într-o crăticioară se căleşte ceapa tocată mărunt în unt. Se căleşte şi orezul, iar după ce devine translucid se adăuga vinul alb.
Se lasă să se evapore alcoolul şi să se reducă lichidul până la ultima picătură, apoi se adaugă sparanghelul tăiat rondele mici şi se adaugă supa fierbinte de pui sau de legume. Se fierbe şi se amestecă încontinuu.
Se lasă să se evapore tot lichidul, iar apoi se adaugă supa fierbinte cât să acopere orezul. Se repetă operaţiunea până în momentul în care orezul ajunge la consistenţa dontă. Neapărat trebuie şi să se amestece încontinuu în orez pentru că riscul de a se arde este foarte ridicat.
Când orezul este gătit perfect, se opreşte focul şi se adaugă parmezanul ras şi cuburile de unt rămase, se amestecă energic până se obţine un sos cremos. Se serveşte fierbinte alături de un pahar de vin alb.
Cel mai bine se sărează doar puţin pe parcursul gătitului, pentru că este foarte important ca gustul final să fie dat în momentul servirii!
O reţetă de Chef Florin Dumitrescu realizată pentru catalogul Deluxe.