Pavlova cu fructe de pădure… un desert atât de elegant și de delicat, încât este imposibil ca cineva să-i reziste!
Bezeaua fragedă și crema de frișcă atât de catifelată, peste care se adaugă delicioasele fructe de pădure, sunt combinația care cu siguranță va fi câștigătoare pe mesele festive, fie că vorbim despre aniversări, Crăciun sau Revelion.
Atenție însă la calorii – o porție de pavlova cu fructe de pădure are peste 350 de calorii, deci consumă cu moderație!
Din ingredientele de mai jos obții o pavlova cu fructe de pădure de aproximativ 8 porții, potrivit allrecipes. Cam 2 ore îți ia în total să o prepari, nici prea mult, nici prea puțin, dar rezultatul merită tot efortul și timpul din lume, îți garantăm!
Ingrediente:
Mod de preparare:
1) Pornește cuptorul la 150 de grade Celsius. Pune o hârtie pergament pe o tavă întinsă. Desenează cu un creion un cerc cu diametrul de 23 de centimetri pe hârtia de copt.
2) Într-un vas de sticlă sau de metal perfect curat, mixează albușurile până obții o spumă aerată. Adaugă treptat zahărul (câte o linguriță) și continuă să mixezi până compoziția devine fermă și lucioasă. Adaugă extractul sau esența de vanilie, sucul de lămâie și amidonul de porumb și amestecă ușor cu o lingură, până se încorporează toate ingredientele.
3) Toarnă compoziția în tavă și încearcă să te încadrezi în cercul desenat. Creează o ușoară adâncitură în centrul compoziției, astfel încât marginile bezelei să fie mai ridicate.
4) Introdu bezeaua la cuptor și las-o la copt timp de 60 de minute, la temperatură mică, 150 de grade Celsius. După expirarea timpului, scoate bezeaua din cuptor.
5) Toarnă smântâna pentru frișcă într-un bol și mixează până obții o cremă fermă. Pune bezeaua răcită pe un platou de servire și umple centrul acesteia cu crema de frișcă. Decorează cu fructe de pădure și felii de kiwi.
Pentru a evita lăsarea bezelei și textura neplăcută, bate albușurile până obții o spumă care nu curge, dar nici nu exagera! Altfel riști ca bezeaua să își piardă volumul, mai ales când adaugi și restul ingredientelor. De asemenea, pune zahărul treptat, câte o linguriță, nu pe tot deodată. În acest mod obții o cremă fermă și lucioasă.
Un alt truc pentru pavlova cu fructe de pădure perfectă: bate albușurile într-un vas perfect curat, fără urmă de grăsime, și ai grijă să nu scapi niciun strop de gălbenuș în compoziție.
În loc de toppingul cu fructe de pădure și kiwi poți folosi ananas, mango, caramel, ciocolată sau orice combinație îți face cu ochiul.