Autor: Şerban Blebea, antrenor personal
Bărbaţii le vor cât mai mari iar femeile cât mai mici. Nu este un paradox?
Cum temperaturile cresc de la zi la zi iar hainele pe care suntem nevoiţi să le purtăm scot la iveală şi acele părţi ale corpului de care nu prea ne mândrim, ne-am gândit că ţi-ar prinde bine să înveţi care sunt exerciţiile care te ajută cu adevărat să obţii braţele mult visate, fie că eşti bărbat sau femeie.
Dacă dietele drastice, exerciţiile făcute după ureche, înfometarea, operaţiile estetice sau steroizii nu sunt pe lista ta de TO DO pentru a avea braţe perfect tonifiate (vezi aici mai multe detalii despre tonifierea musculară), ai o singură opţiune: antrenorul personal.
Toată lumea consideră că antrenamentul de braţe pentru bărbaţi ar trebui să fie diferit faţă de cel al femeilor, însă această concepţie este falsă. Nu există nici un studiu care să ateste diferenţe între structura anatomică a braţelor între cele două sexe.
Personal, consider că nici antrenamentul nu ar trebui să difere, ci mai degrabă numărul de repetări şi greutatea folosită.
Nivelul de dificultate al exerciţiilor pe care ţi le propun este unul foarte ridicat, de aceea am prezentat atât o variantă pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.
NU UITA! Nu antrenamentul trebuie să coboare la nivelul tău, ci tu trebuie să te ridici la nivelul antrenamentului.
Un antrenament reuşit se axează pe exerciţii de bază, multiarticulare, care stimulează atât musculatura, cât şI sistemul endocrin (hormonal). Aici mă refer la tracţiuni, flotări la paralele şi flotări la băncuţe.
Antrenament pentru bărbaţi | Antrenament pentru femei |
1.A. 50 de flotări la paralele 1.B. 50 de tracţiuni cu priză apropiată |
1.A. 40 de flotări la băncuţă 1.B. 40 de flexii cu gantere |
2.A. 40 de flotări la paralele 2.B. 40 de tracţiuni cu priză apropiată |
2.B. 30 de flotări la băncuţă 2.B. 30 de flexii cu gantere |
3.A. 30 de flotări la paralele 3.B. 30 de tracţiuni cu priză apropiată |
3.A. 30 de flotări la paralele 3.B. 30 de tracţiuni cu priză apropiată |
4.A. 20 de flotări la paralele 4.B. 20 de tracţiuni cu priză apropiată |
4.A. 20 de flotări la paralele 4.B. 20 de tracţiuni cu priză apropiată |
5.A. 10 flotări la paralele 5.B. 10 tracţiuni cu priză apropiată |
5.A. 10 flotări la paralele 5.B. 10 tracţiuni cu priză apropiată |
Flotări la paralele – Trebuie să te poziţionezi pe paralele, apoi faci o flotare normală, ţinând coatele paralele între ele.
Flotări între băncuţe – Trebuie să pui două băncuţe paralele între ele. Te aşezi cu posteriorul pe una dintre ele, setezi priza la lăţimea şoldului şi execuţi flotările între băncuţe.
Tracţiuni cu priză apropiată – În loc să alegi o priză larga atunci când execuţi tracţiunile, îndreaptă-te spre o priză în supinaţie şi ţine bratele apropiate.
Fiecare set trebuie făcut până când nu mai poţi executa mişcarea în mod corect. Iei o mică pauză de maximum 30 de secunde, apoi continui până când îndeplineşti numărul de repetări propus. Între serii poţi lua o pauză de 60 de secunde.
Nu uita totuşi că regimul alimentar şi un stil de viaţă sănătos pot să grăbească foarte mult apariţia rezultatelor. Chiar dacă te duci zilnic la sală, dacă nu alegi o dietă echilibrată, este posibil să nu observi nici o diferenţă.
Programul Slăbeşte cu Şerban îţi oferă 12 antrenamente şi 4 workshopuri de nutriţie pe lună, toate desfăşurate sub îndrumarea unor specialişti în remodelare corporală.