Fiecare dintre noi are un preparat preferat care îi reamintește de zilele de vară. Pentru unii, poate fi vorba de o felie de pepene, în timp ce pentru alții, pot fi grătarele. Un aliment popular care poate fi integrat în numeroase preparate din lunile de vară este castravetele, pe care îl poți integra în salate, băuturi sau sosuri. Așadar, iată 10 rețete cu castraveți care să te protejeze de caniculă și deshidratare în zilele toride de vară.
Castravetele este un fruct redus în calorii și bogat în apă, fibre și vitaminele C și K, magneziu și potasiu. Acest fruct conține și un nivel crescut de antioxidanți, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi odată cu înaintarea în vârstă. Este extrem de versatil și poate fi integrat atât în mâncăruri, cât și în băuturi.
Am pregătit pentru tine 10 sugestii de rețete în care să folosești castraveții, pentru o senzație fresh pe timpul verii.
Salatele cu castraveți pot veni sub multe forme, dar pentru această rețetă ai nevoie doar de castraveți, ceapă, oțet, ulei de susan, sare și fulgi de chilli, iar în doar 15 minute te poți bucura de o salată super fresh.
Raita este o garnitură din India, din dahi amestecat cu fructe sau legume. În această rețetă de raita, poți amesteca iaurtul grecesc cu castraveții și să adaugi mai multe ierburi și mirodenii, după bunul plac. Bucură-te de acest sos delicios alături de frigărui de pui la grătar.
Multe persoane adoră clasicul bagel cu cremă de brânză, dar dacă ești la dietă și trebuie să reduci consumul de carbohidrați, această variantă este excelentă și poate fi consumată ca gustare.
Nu ai cum să dai greș cu o margarita tradițională, dar ce zici dacă ai adăuga puțin castravete și Jalapeño? Poți folosi în continuare clasicele ingrediente precum tequila, sirop și triplu sec, dar pentru mai multă savoare adaugă și Jalapeño și castraveți.
Probabil nu te-ai gândit până acum să folosești kombucha ca ingredient în salsa, dar dacă amesteci câteva linguri din această băutură cu fructe și legume precum kiwi, mango, roșii, ceapă, castraveți și coriandru, vor oferi suficientă aciditate sosului.
Toastul este excelent pentru micul dejun, dar și ca gustare, câtă vreme folosești toppingul potrivit. Acest toast combină crema de brânză, sucul de lămâie, mărarul și castraveții pentru mai multă savoare.
Castraveții sunt un ingredient clasic în sezonul cald, mai ales pentru rețetele de mocktail. Tot ce îți trebuie pentru această rețetă este castravete, mentă, lime, mure și apă minerală.
Pentru mai multă savoare poți folosi în această rețetă oțetul de orz, uleiul de susan, sos de soia, suc de lime, ghimbir li miere. La final, presară semințe de susan deasupra.
Smoothie-urile verzi nu trebuie să aibă un gust nasol. Această rețetă cu castraveți se combină perfect cu ananas, lime, banană, lapte de cocos, iar dacă preferi și verdețuri îți sugerăm să optezi pentru spanac sau varză kale.
Multe salate cu castravete conțin castraveți murați, dar aceasta este extrem de echilibrată, Folosește castravete, ceapă, brânză feta, busuioc și un dressing italienesc cu lămâie.