5 carbohidrați care ne ajută să slăbim

Introducerea unui anumit gen de carbohidrați în dietă poate fi secretul unei siluete de invidiat, susțin specialiștii.
  • Publicat:
5 carbohidrați care ne ajută să slăbim
5 carbohidrați care ne ajută să slăbim Sursa foto: shutterstock

Deși în trecut se considera că pentru a da jos kilogramele nedorite, toți carbohidrații trebuie eliminați din regimul alimentar, ei bine, studiile au demonstrat că există două categorii de carbohidrați, și anume: cei care favorizează procesul de slăbire, așa numiții carbohidrați buni, și cei care favorizează îngrășarea, așa numiții carbohidrați răi (rafinați). 

Ce sunt carbohidrații?

Carbohidrații sunt substanțe nutritive care au rolul de a stabiliza sistemul celular din organismul uman, de a optimiza resursele de energie ale acestuia și de a echilibra raportul calorii asimilate/calorii arse. Unde ii găsim și care sunt cei mai indicați spre consum? Aflăm din rândurile de mai jos:

1. ÎN CARTOFI

Cartofii, deși pare greu de crezut, reprezintă o sursă bogată de carbohidrați și sunt recomandați celor ce vor să scape de kilogramele nedorite. Desigur, este indicat consumul lor fierți, nature sau copți.

2. ÎN OREZUL INTEGRAL

Orezul integral este bogat în vitamine și minerale, mult mai bogat decât cel alb, sunt de părere specialiștii. Consumat îndeosebi de către asiatici, orezul este baza multor rețete orientale, bucătăria de origine orientală fiind cunoscută pentru alimentația curată și sănătoasă pe care o promovează.

3. ÎN FASOLE

Pe lângă faptul că este consistentă, fasolea este și extrem de nutritivă. Nutriționiștii susțin că poate fi un aliat de nădejde în lupta împotriva obezității, îndeosebi atunci când este consumată fiartă.

4. ÎN MAZĂRE

Mazărea face bine inimii, și nu numai. Cu un conținut însemnat de carbohidrați, aceasta ar trebui inclusă în toate dietele de slăbire. Poate oferi o senzație de sațietate extraordinară datorită conținutului său ridicat de fibre, de zinc și de vitamina B.

5. ÎN PASTE

Pastele sau făinoasele au și ele un conținut mare de carbohidrați care ne pot fi de folos, dacă știm, desigur, să le consumăm. Se recomandă consumul a maximum 100 de grame de paste de două ori pe lună.

Avantajele consumului de carbohidrați sănătoși

  • aport de energie, stare de bine
  • reglarea circulației sangvine
  • stabilizarea și dezvoltarea masei musculare

CONCLUZII: consumul de carbohidrați alungă senzația de foame și accelerează metabolismul

Carbohidrații accelerează metabolismul și ajută organismul să elimine acizii grași care facilitează depunerea grăsimilor, în special pe cele depuse în zona abdomenului.

În general, cerealele și pâinea integrală, fructele și legumele furnizează carbohidrați care pot fi consumați în cantități controlate în dieta noastră fără a ne face griji privind luarea în greutate.

Fibrele și carbohidrații sănătoși conținuți de alimentele menționate mai sus sporesc nivelul de sațietate, prin semnalele trimise către creier. Ca rezultat, creierul controlează senzația de foame și accelerează metabolismul, favorizând astfel procesul de slăbire.

Surse: The Sun, Healthline

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”