Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Dacă te numeri printre persoanele care cred că evitându-l pierzi în greutate, te înşeli. Iată de ce.
1. Dacă nu mănânci o perioadă îndelungată, organismul răspunde încetinind rata metabolică şi nivelul de energie, iar asta îţi va afecta întreaga zi. În plus, atunci când sari peste o masă, devii înfometată şi la prânz vei mânca mai mult decât este necesar.
2. Micul dejun te ajută să îţi “trezeşti” metabolismul şi vei arde exact acele calorii care te ajută să pierzi în greutate.
3. Copiii care iau micul dejun sunt mult mai atenţi şi răspund mai bine testelor, iar cei care sar peste el sunt apatici, dezinteresaţi şi iritabili. Aceste stări de spirit sunt valabile şi în cazul adulţilor.
4. Micul dejun este o masă la care poţi include alimente pe care, poate, nu-ţi doreşti să le mănânci în timpul zilei, dar asta nu presupune că trebuie să alegi variante nesănătoase. Poţi include cereale, fructe de pădure şi lapte fără grăsimi. Acestea sunt surse bogate de fibre, acid folic şi calciu. Evită gogoşile cu zahăr sau prăjiturile la micul dejun pentru că acestea duc la scăderea glicemiei în câteva ore şi vei fi disperată după alt produs care conţine zahăr.
5. Studiile au arătat că persoanele care obişnuiau să sară peste micul dejun timp de ani de zile aveau tendinţa să aibă un nivel al colesterolului şi al insulinei mult mai ridicat şi implicit erau predispuse la boli ale inimii şi diabet.