Modul în care ne hrănim este strâns legat de țară în care trăim. Clima, felul în care sunt crescute fructele, legumele sau cerealele pe care le consumăm impacteaza puternic starea noastră de sănătate pe termen lung. Astfel că fiecare zona de pe mapamond are propriile obiceiuri alimentare pentru o sănătate de fier. Cum ar fi, însă, dacă ne-am inspira din fiecare?
Indiferent de alimentele pe care le consumă, japonezii nu exagerează niciodată în ceea ce privește porția de mâncare. Mâncarea sănătoasă (fructe de mare, peste sau legume), dar și porțiile mici și atent săvârșite par a fi secretul lor în longevitatea vieții.
Chinezii folosesc deja cunoscutele bețișoare atunci când mănâncă. Acest obicei nu numai că poate fi evaluat drept extrem de elegant, dar vine și cu un extra beneficiu: încetinește simțitor ritmul în care aceștia mănâncă. Rezultatul? O digestie mai bună, dar și stoparea mâncatului în exces.
Deși sunt percepuți drept niște gurmanzi înnăscuți, pasiunea francezilor pentru bucate îi ajută să fie extrem de atenți la ce pun în gură. Mai mult, aceștia se regăsesc printre puținii care savurează actualmente fiecare bucățică de mâncare. Astfel, francezii reușesc să se bucure din plin de gastronomie, dar cumpătat și fără excese.
Spui Italia, spui pizza, spui porții mari de paste delicioase! Și chiar dacă nu sunt cele mai recomandate opțiuni în materie de mese, italienii au un secret în ceea ce privește cina: mănâncă încet, savurează fiecare bucată, dar consumă și un pahar de vin roșu, atât de benefic pentru sănătate. Dieta lor include mult peste, multe legume, dar și ulei de măsline – ingrediente atât de esențiale pentru o sănătate de fier.
Grecii se răsfață la fiecare masă însă nu cu mâncăruri grele și nesănătoase. El mănâncă multe legume la grătar, fructe de mare și iaurturi. Mai mult, sunt fideli produselor locale, proaspete și naturale.
Bucătăria scandinavă se bucură de abundența peștelui proaspăt bogat în acizi de tip Omega3 și de abundența fibrelor, vitaminelor și mineralelor conținute de pâinea de secară, opțiune extrem de nutritivă și de sățioasă.
Mexicanii au o regulă de aur de la care nu fac rabat niciodată: mănâncă un prânz copios. Iar acest lucru poate fi extraordinar încât un prânz bogat în calorii echilibrează dieta zilnică.
Indienii sunt și ei cunoscuți pentru sumedenia de condimente pe care o folosesc în preparatele lor. Acestea nu numai că oferă bucatelor un gust fantastic, dar au și proprietăți antiinflamatorii. Câteva exemple? Turmericul, ghimbirul, scorțișoara…
Sursă: greatist.com